Hlavní obsah

Nepomůžeme vám. Nebo možná. Skrytá kamera odhaluje, jak úřady tápou

Se skrytou kamerou se Kristina Ciroková pokusila na úřadech zjistit, jestli vědí, jak pomoci matkám samoživitelkám.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Seznam Zprávy se vydaly zkoumat, jak úředníci umí poradit lidem, kteří se ocitli v nouzi, a řeší třeba to, že nemají na počítač nutný pro online výuku.

Článek

Mohou rodiče žádat na úřadech práce o mimořádnou okamžitou pomoc, tedy o tzv. MOPku, na nákup počítače pro dítě, které jej potřebuje na online výuku? Jednoduchá otázka. Odpovědi úřednic bývají ale různé. Zjistila to reportérka Kristina Ciroková při natáčení dalšího dílu publicistického pořadu Terén.

Podívejte se nahoře ve videu na krátký záznam toho, co natočila na skrytou kameru na úřadech práce. Tam se vydávala za matku samoživitelku, která nemá peníze na pořízení počítače pro svou dceru.

V zítřejším dílu pořadu Terén se dozvíte také to, kdo na koho hází zodpovědnost za to, že tisíce dětí zůstaly odstřižené od online výuky. Kdo situaci místo státu zachraňuje? A rovněž to, jak někteří z diváků pořadu Terén pomohli čtrnácti dětem z Litoměřicka.

Reklama

Související témata:

Doporučované