Hlavní obsah

Nepřípustné, urážlivé. Putin chce omluvu od Fox News za slova, že je zabiják

„Putin je vrah," řekl moderátor Fox News, ruský prezident Putin tak čeká omluvu.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Moderátor Fox News nazval ruského prezidenta vrahem, ten za to chce od televize omluvu.

Článek

Kreml vyzval americkou televizi Fox News, aby se omluvila za výrok, kterým byl ruský prezident Vladimir Putin označen za zabijáka.

„Považujeme podobné výrazy zpravodaje Fox News za nepřípustné a urážlivé," prohlásil Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Kreml by podle něj dal přednost tomu, aby se televize Putinovi omluvila.

Putina za „zabijáka" označil moderátor Fox News v nedělním rozhovoru s americkým prezidentem. Reakci Donalda Trumpa se Peskov rozhodl „ponechat bez komentáře".

Trump v rozhovoru mimo jiné řekl, že je s Ruskem lepší spolupracovat, a označil za dobrou věc, pokud Moskva pomůže USA v boji s islámským terorismem.

Putin, který ovládá ruskou politiku už 17 let, je některými svými oponenty obviňován i z toho, že prý vydal rozkazy k zabití svých kritiků. Kreml a Putin tato nařčení odmítají.

Loni v lednu britský soudce usoudil, že Putin „pravděpodobně" schválil zavraždění zběhlého důstojníka tajné služby Alexandra Litviněnka v Londýně. Trump tehdy prohlásil, že neviděl „žádné důkazy" Putinovy viny.

Reklama

Doporučované