Hlavní obsah

„Nespala jsem. Snažila jsem se nekřičet," vysvětluje nechtěná hvězda Trumpova projevu

Michiganská senátorka Stabenowová tvrdí, že při Trumpově proslovu zadržovala křik.Video: Valérie Dvořáková, Youtube.com

 

Reklama

Do hledáčku fotografů se dostala demokratická senátorka Debbie Stabenowová, která během projevu Donalda Trumpa vypadala, že spí.

Článek

„Nespala jsem. Snažila jsem se nekřičet.“ Takto vysvětlila svůj výraz demokratická senátorka Debbie Stabenowová během tradičního poselství o stavu unie prezidenta Spojených států Donalda Trumpa.

Fotografové zachytili michiganskou senátorku v momentě, kdy vypadala, že spí. Stabenowová na svou fotku poté reagovala na Twitteru a vysvětlila důvod svého výrazu. Fotka patří do celé „série“ snímků výrazů demokratických kongresmanů, kterou na sociálních sítích sdílel novinář Edward Isaac Dover.

Senátorka Stabenowová, která byla do úřadu zvolena v roce 2004 a nyní je ve čtvrtém funkčním období, také oficiálně vyjádřila obavy ohledně budoucnosti Spojených států pod vedením Trumpa.

„Po dnešním projevu prezidenta jsem hluboce znepokojena tím, kam naše země směřuje,” napsala senátorka.

„Potřebujeme se spojit a najít dvojí řešení, která se týkají otázek důležitých pro Michigan jako zlepšení národní infrastruktury, snižování nákladů na zdravotní péči a udržení pracovních míst ve Spojených státech,” dodala.

Donald Trump ve středu v tradičním projevu vyzval k urovnání sporů mezi republikány a demokraty. Stále zároveň obhajoval svůj plán postavit hraniční zeď s Mexikem, kterou demokraté odmítají financovat. Představitelé Demokratické strany uvedli, že projev republikánského prezidenta nepřinesl nic nového a že Trump za dva roky neučinil nic k naplnění svých výzev ke společnému budování lepší budoucnosti.

Reklama

Doporučované