Hlavní obsah

Netolický skončil ve funkci na České poště. Předtím promluvil o Hamáčkově cestě

Foto: facebook.com/martin.netolicky.9

Pardubický hejtman Martin Netolický.

Reklama

aktualizováno •

Hejtman Martin Netolický promluvil o cestě Jana Hamáčka do Moskvy ve čtvrtek. V pátek pak skončil ve funkci, která spadá pod Hamáčkovo vnitro.

Článek

Ministr vnitra Jan Hamáček v pátek odvolal z dozorčí rady České pošty pardubického hejtmana a člena ČSSD Martina Netolického. Informaci přinesl server Info.cz.

Netolický se ve čtvrtek veřejně přihlásil ke svědectví ohledně cesty ministra vnitra Jana Hamáčka do Moskvy. Právě pod Hamáčka Česká pošta spadá.

Seznam Zprávy se ministerstva ptaly, z jakého důvodu byl Martin Netolický odvolán. Důvody ale Hana Malá z tiskového odboru nesdělila.

„Můžeme potvrdit, že ministr vnitra Jan Hamáček odvolal Martina Netolického z dozorčí rady České pošty. Místo je podle interních pravidel určeno pro zástupce Asociace krajů. Z toho důvodu Ministerstvo vnitra navrhlo na člena dozorčí rady předsedu Asociace krajů Martina Kubu,“ uvedla pouze Malá.

Důvody se od Hamáčka nedozvěděl ani sám Netolický, jak sdělil Seznam Zprávám. „Neberu to nijak zahořkle, nerozhazuje mě to. Ja jsem pouze mluvil pravdu,“ uvedl hejtman.

Hejtmanovo svědectví

Na začátku tohoto týdne Seznam Zprávy přinesly informaci, že Hamáček chtěl na plánované cestě do Moskvy vyměnit informace související s útokem na muniční sklady ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 za dodávky vakcíny proti covidu-19 Sputnik V a uspořádání summitu amerického a ruského prezidenta v Praze.

Hamáček to odmítá a trvá na tom, že cesta do Moskvy se neměla nikdy uskutečnit a šlo pouze o zastírací manévr, kterým měl zmást Rusy.

Terén Kristiny Cirokové: Hamáček ztracen v příběhu o kamufláži. Natočili jsme, jak se sám usvědčil ze lži.Video: Kristina Ciroková, Jan Pospíšil

Informace se podle zdrojů Seznam Zpráv probíraly na schůzce 15. dubna se šéfy tajných služeb. Ve stejný den se s Hamáčkem setkal i hejtman Netolický, Seznam Zprávy ho proto oslovily. A Netolický popsal, že Hamáček mu chystanou cestu do Moskvy potvrdil.

„Já jsem se ho na to ptal a on říkal: Přivezu milion Sputniků a mám to tam všechno domluvený,“ uvedl Netolický. Redakce jeho svědectví zveřejnila anonymně, další média pak jeho totožnost vypátrala a Netolický se ke svým slovům přihlásil veřejně.

Reklama

Doporučované