Hlavní obsah

Neumíme si přiznat realitu. Pro Kanadu i Rusko jsme druhořadý soupeř, říká trenér hokejistů Jandač

Rozhovor s trenérem české hokejové reprezentace Josefem Jandačem.

 

Reklama

Zimní olympiáda v Jižní Koreji odstartuje přesně za tři měsíce. Hostem studia na Seznamu byl trenér reprezentace Josef Jandač.

Článek

Čeští hokejisté mají o hlavním cíli do roku 2018 jasno: Ze zimní olympiády v Pchjongčchangu, na které nebudou nastupovat nejlepší hráči z NHL, by chtěli přivézt medaili.

Že to nebude tak snadné, ukázal první ostrý test: Na turnaji Karjala Češi porazili jen Švýcary a zejména v posledním zápase proti Rusku měli velké problémy a museli sami uznat, že soupeře nestíhali. Může to být na olympijském turnaji lepší?

„Myslím, že si mažeme med kolem pusy. Neustále. Neumíme si přiznat realitu, která nastala. Chceme medaili, je to naše přání. Ani tam nemůžeme jet bez ambicí, jen se zúčastnit. Ale pak také musíme respektovat sílu soupeřů. Žijeme ve falešné naději z dob minulých. Když tam pojedeme, můžeme překvapit. Tak nás berou i soupeři. Kanada nás bere jako soupeře z druhého výkonnostního koše, Rusové podle mě také," řekl Josef Jandač v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Čeští hokejisté do začátku olympiády odehrají ještě ruský turnaj Channel One Cup, v rámci něj se představí 13. prosince v pražské O2 areně proti Finsku. Po turnaji bude muset Josef Jandač začít dávat dohromady konečnou nominaci na olympiádu, kterou oznámí nejpozději 15. ledna.

Reklama

Související témata:

Doporučované