Hlavní obsah

Neumíš boxovat ani kopat, utahují si z thaiboxera Klaudy. V Evropě ale nemá konkurenci

„Nejsem stoprocentní technik, ale vyhrávám díky dobré fyzičce a zarputilosti,” říká trojnásobný mistr Evropy Jakub Klauda.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na domácím mistrovství Evropy dokončil zlatý hattrick. Je vicemistrem světa a ze Světových her si přivezl bronz. Jakub Klauda by si ale rád zaboxoval i o olympijský kov, pokud se Muay Thai do programu pařížské olympiády dostane.

Článek

Z Chorvatska si před dvěma lety přivezl první zlatou evropskou medaili. V Paříži titul obhájil a letos na domácí půdě vybojoval tu možná nejcennější. Před očima své rodiny, kamarádů a českých fanoušků.

„O to je to příjemnější, že se to povedlo nejen potřetí v řadě, ale také v domácím prostředí,” řekl ve Sportu na Seznamu thaiboxer Jakub Klauda.

Český zápasník zkompletoval zlatý hattrick proti Rusovi Nadiru Ischakovi. Ve finále Klauda ukončil zápas KO ve druhém kole. Po zápase si pak na Instagramu rýpl do svých kritiků: „Podle většiny lidí neumím kopat, neumím klinče, když to vlastně celé shrnu, tak ‚neumím’ Muay-Thai.”

„Tohle mi říká vždycky náš reprezentační trenér, že mám takový styl nestyl. Takže jsem si z toho udělal trošku srandu. Nejsem stoprocentní technik, ale vyhrál jsem díky dobré fyzičce a zarputilosti. To rozhoduje zápasy,” dodal k tomu Klauda.

Mezinárodní olympijský výbor přijal v roce 2016 Muay Thai mezi olympijské sporty. Po premiéře na Světových hrách loni ve Vratislavi, kde Klauda vybojoval bronzovou medaili, se tak otevírá pro thaiboxery i cesta na olympiádu. Muay Thai by se mohl objevit už v Paříži 2024.

„Takhle dopředu se nekoukám, ale pokud na to budu mít po zdravotní i fyzické stránce, tak bych se tam rád podíval.”

Pro thaiboxery ale zatím zůstává vrcholem olympiáda neolympijských sportů, tedy Světové hry, které se budou konat v roce 2021 v americkém Birminghamu.

Reklama

Související témata:

Doporučované