Hlavní obsah

Neuvěřitelný Messiho kousek a návrat Liverpoolu

Podívejte se na sestřihy z víkendového programu Premier League, La Ligy, Serie A a Bundesligy.Video: David Janeczek, Jakub Burian, Petr Mathauser, Daniel Andrisák, Viktor Kábele, DIGI Sport

 

Reklama

Každé pondělí od 21:00 vysílá Televize Seznam magazín Top Fotbal a v něm sestřih nejlepších zápasů z nejlepších evropských lig. Tentokrát hrál hlavní roli Lionel Messi. Argentinec přidal svůj 51. hattrick v kariéře a hlavně jeho třetí gól v zápase Barcelony proti Betisu Sevilla stál za to.

Článek

Barcelona kráčí ve Španělsku za dalším titulem hlavně díky jednomu vzrůstem malému muži. Lionel Messi nasázel v krátkém sledu další hattrick, tentokrát to odnesl Betis Sevilla. A po třetím gólu Argentinci dokonce tleskali ve stoje i fandové soupeře na stadionu Benita Villamarína.

„Nevzpomínám si, že bych někdy něco podobného zažil. Jsem fanouškům za jejich reakci hrozně vděčný,“ usmíval se po 51. hattricku v kariéře Messi.

Podívejte se na dva nejlepší góly uplynulého víkendu: Lionel Messi (Barcelona) versus Matt Ritchie (Newcastle).Video: DIGI Sport

Anketa

Kdo vstřelil povedenější gól?
Lionel Messi
87,8 %
Matt Ritchie
12,2 %
Celkem hlasovalo 704 čtenářů.

Premier League: Liverpool opět první

Ale pojďme také na nejsledovanější ligu světa. Vydřená výhra 2:1 na hřišti Fulhamu poslala Liverpool sedm kol před koncem sezony zpět do čela Premier League. Stíhající Manchester City ale mají ještě jeden těžký zápas k dobru.

Fotbalisté Liverpoolu poprvé od začátku února znovu vedou tabulku anglické Premier League. Je to úleva? Přesně takovou otázku uslyšel jejich trenér Jürgen Klopp poté, co Reds o víkendu velmi těsně a ne zrovna přesvědčivě porazili předposlední Fulham 2:1. Zápas rozhodl až devět minut před koncem z penalty James Milner.

„Lidé dnes řeknou, že bychom takové zápasy měli zvládat přesvědčivěji, ale je to těžké. Chtěli bychom být dokonalí v každém zápase, ale to je spíš rarita. Vývoj našeho týmu je pořád někde v polovině, ne na konci,“ prohlásil německý trenér.

„Upřímně mě výsledek 2:1 těší víc, než kdybychom ve druhém poločase udrželi vedení a vyhráli 1:0. A to zejména proto, že jsme se museli vyhrabat z nepříznivého vývoje. Zasloužili jsme si vyhrát,“ dodal uvolněný Klopp.

Zatímco v Lize mistrů Liverpool uprostřed týdne s přehledem uspěl na hřišti Bayernu Mnichov, na domácí scéně se po novém roce trápí. Od konce ledna ztratil body remízami s Leicesterem, West Hamem, Evertonem i Manchesterem United a promrhal luxusní náskok, který se ještě okolo Vánoc zdál být na čele ligy klíčový.

„Měli jsme teď za sebou zápasy s Burnley, v Mnichově a na Fulhamu. To jsou v podstatě tři úplně jiné druhy sportu,“ prohlásil Klopp s tím, že Liverpool ještě není připraven dominovat v každém zápase. Byť se to v myslích fanoušků po středečním postupu mezi osm nejlepších evropských týmů mohlo zdát.

Rozpis zápasů v bitvě o titul

Liverpool:

Tottenham (Doma), Southampton (Venku), Chelsea (D), Cardiff (V), Huddersfield (D), Newcastle (V), Wolves (D).

Manchester City:

Fulham (V), Cardiff (D), Crystal Palace (V), Tottenham (D), Manchester United (V), Burnley (V), Leicester (D), Brighton (V).

Vedoucí příčka sedm kol před koncem nic neznamená. Liverpool se zpět do čela nevrátil kvůli zaváhání svého rivala, ale proto, že Manchester City bude svůj, pravda, velice těžký zápas s Manchesterem City kvůli FA Cupu ještě dohrávat. Favorizovaní Citizens do konce ligy mají navíc v porovnání s Liverpoolem mnohem přijatelnější los. Nejspíš i proto na jejich oficiálním webu v průběhu víkendu visel článek s titulkem: Stát se může ještě cokoliv.

Boj o titul v nejsledovanější fotbalové soutěži planety je otevřený…

Na sestřih nejdůležitějších okamžiků víkendového programu nejen Premier League se můžete podívat v hlavním videu tohoto článku.

Reklama

Doporučované