Hlavní obsah

Neviditelné nemoci se v práci bojíme přiznat. Odhalují, že nejsme supermani, říká šéfka Srdcerváčů

Potměšilová: Stát při zaměstnávání postižených sám nedodržuje pravidla. Po firmách je ale chce.Video: Adam Junek

 

Reklama

Velký posun pro zaměstnávání zdravotně postižených znamenalo přiznání Pavla Bělobrádka k roztroušené skleróze. Reakce ale byla hrozná, pořád někdo zpochybňoval jeho schopnosti, upozorňuje Hana Potměšilová.

Článek

Firmy stále víc stojí o lidi s různými zdravotními omezeními. Znamenají pro ně velkou úsporu, takže se z nemoci může stát konkurenční výhoda, popisuje ve Výzvě proměnu vnímání zdravotně postižených Hana Potměšilová z Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.

Její fond stojí za charitativním projektem Srdcerváči. Ten prodejem designových výrobků vydělává na podporu zaměstnávání postižených. „Jeden z nejsilnějších příběhů byl ten prenatálního gynekologa. Plnou silou ho zasáhl syndrom vyhoření. Selhaly mu dokonce orgány. Je to něco, co může postihnout úplně každého,“ dodává Potměšilová.

Jak politici přistupují k tématu zaměstnávání postižených? Nejsou firmy vstřícné jen naoko a pak zaměstnance se zdravotními komplikacemi raději „vyštípou“? A v čem jsou „špatné“ pouliční charitativní sbírky? Podívejte se v rozhovoru ve videu nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované