Hlavní obsah

Neviditelný plášť, alkohol zdarma a Trump prozradil identitu člena komanda

Den očima Petra Juny.Video: Petr Juna

 

Reklama

Události dne 29. října vybíral redaktor Petr Juna.

Článek

Neviditelný plášť

Technologie jako z Bonda, nebo kouzlo Harryho Pottera. Tak by se asi dal shrnout nový vynález kanadské společnosti zaměřené na vývoj vojenské kamufláže. Materiál Quantum Stealth totiž ohýbá světlo takovým způsobem, že i když je průhledný, objekty za ním schované, nejsou vidět. Je to fajn, ale my chceme světelné meče.

Návrat do školky

Nová technologie by se jistě hodila zloději z Týna nad Vltavou. Ten ukradl z mateřské školy fixy, pastelky a modelínu. Znaven velkou školkovou loupeží pak ještě vypil dvě krabice mléka a snědl jogurt. Větší škody než na odcizeném majetku tak byly na rozbitém okně, kterým se do objektu dostal. Ale chápeme – ve školce bylo líp.

Ztráta anonymity

Donald Trump prozradil identitu nezbytného člena protiteroristického komanda. Americký prezident po neutralizaci šéfa Islámského státu zveřejnil fotografii jedné z hrdinek akce. Jde o fenu belgického ovčáka, která Bagdádího pronásledovala tunely, až se terorista zabil. V rámci zajištění bezpečnosti feny proto doporučujeme fotku anonymizovat.

Jak ušetřit za alkohol

Výsledek vlastní práce vždy chutná nejlépe. Své o tom pravděpodobně ví muž, jehož tělo si samo vytváří alkohol. Američan má ve střevech kvasinky, které ho neustále velmi lehce opíjí. I tak se dá ušetřit v hospodě.

Výhra v životě i loterii

Americký důchodce Ronnie Foster ví, jak si užít den. Při cestě na svou poslední chemoterapii, si totiž koupil los, který mu vyhrál přes sto korun. Za utržené peníze si koupil další dva lístky a opět vyhrál, Tentokrát přes 4,6 milionu korun. Foster tak v jeden den definitivně přišel o rakovinu tlustého střeva a vyhrál loterii. Jen žije v Americe, takže krom daně bude muset část výhry použít na doplacení léčby.

Reklama

Doporučované