Hlavní obsah

Nevolíte? Nebude žádný sex, vzkázala politička mužům

Podle keňské členky parlamentu by ženy měly odmítat sex, než se jejich muži zaregistrují jako voliči.

 

Reklama

Keňská členka parlametnu Mishi Mboková považuje sex za nejlepší strategii, jak dostat muže k volbám.

Článek

Keňská členka parlamentu Mishi Mboková přišla se zajímavým způsobem, jak přimět muže k hlasování v nadcházejících prezidentských volbách. Apelovala na ženy, aby odmítaly sex do té doby, než se jejich muži zaregistrují jako voliči.

Podle Mbokové je sex silnou zbraní a přinutí neochotné muže, aby spěchali k registraci. Šanci mají do 17. února, než se registrace uzavřou.

Volby se konají 8. srpna a současný prezident Uhuru Kenyatta se bude ucházet o druhé volební období. Očekává se, že ho vyzve kandidát, kterého podporuje aliance opozičních stran, mezi nimiž je i Mboková.

Doufá, že když se zaregistruje hodně lidí k hlasování v prezidentských volbách, bude mít opozice větší šanci vyhrát.

Podle ní je sexuální bojkot nejlepší strategií na posílení hlasů pro opozici. „Ženy, tohle je strategie, kterou byste si měly osvojit. Je to to nejlepší. Odmítejte sex, dokud vám neukáží svou kartu voliče,” vzkázala všem ženám.

Také uvedla, že jejího manžela se bojkot netýká, jelikož už zaregistrovaný je.

Podobná výzva se konala i v roce 2009, kdy ženské aktivistky zavedly týdenní sexuální stávku, aby přiměly tehdejšího prezidenta Mwai Kibakiho a premiéra Railu Odingu s jeho spojenci, aby se usmířili po své hádce.

Reklama

Související témata:

Doporučované