Hlavní obsah

Nevydařený pojistný podvod, narozeniny Mitta Romneyho a svět bez sociálních sítí

Den očima Karolíny Bulisové.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Čtvrtek 14. března očima redaktorky Karolíny Bulisové.

Článek

Mladá Slovinka se při řezání větví těžce poranila. Kromě ruky si ale uřízla i ostudu. Jednadvacetiletá žena ze Slovinska si sjednala velmi štědrou pojistku. Ta jí v případě trvalých následků měla přinést asi 10 milionů korun. Po dohodě s rodinou si mladá žena na pile uřízla ruku nad zápěstím. Pojišťovna však přišla na to, že jde o podvod. Peníze nedostane a ještě jí hrozí vězení.

Americký senátor Mitt Romney měl narozeniny. Na oslavě proto sfoukl svíčky. Tedy alespoň se o to pokusil. Bývalý kandidát na post amerického prezidenta se prý necítil na to, aby sfoukl všechny svíčky najednou. Z dortu je proto začal vytahovat a sfoukávat po jedné. Video z oslavy pak nahrál na Twitter, a lidé začali diskutovat, že takhle se svíčky na dortech rozhodně nezhasínají. Podle některých je Romney robot.

Na jihu Německa hořelo krematorium, nebožtíkům se nic nestalo. K požáru došlo na hřbitově ve městě Schwäbisch Hall a mohla za něj nejspíš technická porucha. Hořelo pouze v jedné z budov, kde jsou umístěny kremační pece. Obřadní síň oheň nepoškodil. Zhruba asi dvacítka nebožtíků tak oheň přečkala a dál čeká na svou kremaci.

Uživatelé sociálních sítí zažívají těžké chvíle. Facebook, Messenger nebo třeba i Instagram hlásily dlouhé hodiny velký výpadek. První problémy impéria Marka Zuckerberga začaly ve středu kolem odpoledne a postihly všechny služby z rodiny Facebooku, tedy Facebook, Messenger, WhatsApp a Instagram. Uživatelé Twitteru, tedy konkureční sítě, která běží bez komplikací, problémy glosují. Podle nich je vše zlé k něčemu dobré a třeba prý řada lidí znovu zjistí, že i bez sdílení fotek jídla a štěňátek se dá žít.

Reklama

Doporučované