Hlavní obsah

Nevyjíždějte, žádá policie. Řidiče nabouraného kamionu na D1 smetl jiný vůz, další tragické nehody i jinde

 

Reklama

D1, D4, D10 i další silnice se na několik hodin uzavřely kvůli nehodám. Kvůli ledovce dopravní policie i silničáři řidiče žádají, aby odložili cesty.

Článek

Řidiči by neměli v neděli vůbec vyjíždět na některé silnice v České republice, zejména ve středních Čechách, varují silničáři i dopravní policie.

Meteorologové varování před ledovkou nově prodloužili až do pondělní. Jejich prognóza se ale začala naplňovat hned v neděli ráno, kdy si hromadná nehoda 17 automobilů u Mirošovic vyžádala jednu oběť, několik zraněných lidí a uzavřenou dálnici D1 mezi 15. a 30. kilometrem.

Na místě zasahoval vrtulník a záchranný systém povolal do akce také evakuační autobus.

Na místě zemřela žena. „Prováděli jsme resuscitaci, i přes veškerou snahu záchranářů žena svým zraněním na místě podlehla," dodala policejní mluvčí Markéta Johnová.

Tento úsek D1 nebyl během neděle jediný s větším počtem nabouraných vozidel. V blízkém okolí se staly další dvě nehody. Na 19,5. kilometru ve směru na Brno se srazila dvě osobní auta s nákladním a na sjezdu z D1 na Mirošovice se srazila dvě osobní auta s kamionem.

Podle policie havaroval na 39. kilometru u Českého Šternberku osobní vůz, dodávka a nákladní auto. Zemřel řidič kamionu, který zajišťoval místo nehody a srazilo ho projíždějící auto.

„Žádáme řidiče, aby kvůli ledovce vůbec nevyjížděli," citovala agentura ČTK Johnovou.

Od rána zemřeli při dalších nehodách dva lidé, hlášené už byly tři nehody autobusů, všechny se obešly bez zranění. Jedna z nich se stala opět na 29. kilometru D1 ve směru na Prahu.

Dálnici D10 ve směru z Liberce uzavřela na několik hodin před Prahou nehoda dvou osobních aut na čtvrtém kilometru. Podle informací Národního dopravního informačního centra skončilo jedno auto na střeše.

Na několik hodin byla uzavřena i dálnice D4 v okolí Mníšku pod Brdy.

Podívejte se, co se stalo při otevírání nové dálnice D8:

D8.

Reklama

Doporučované