Hlavní obsah

New York v noci zasáhl velký výpadek proudu, nejezdila část metra

Manhattan se v noci na neděli potýkal s rozsáhlým blackoutem.Video: Eva Soukeníková, AP

 

Reklama

Příčinou byl požár transformátoru.

Článek

V noci na dnešek postihl newyorský Manhattan rozsáhlý výpadek proudu, který způsobil požár transformátoru. Bez elektřiny bylo více než 40 tisíc odběratelů. Zasaženy byly i obchody a metro, informovala v noci na dnešek agentura AP.

Zástupci elektrárenské společnosti Con Edison uvedli, že pracují na obnově dodávek elektřiny pro 43 500 lidí a živností v oblasti Upper West Side.

„Když se stane taková událost, musíme se nejdřív soustředit na zajištění vadného zařízení a na co nejrychlejší obnovu elektřiny zákazníkům. Až poté, co jsou dodávky obnoveny, můžeme přejít k hlubšímu vyšetřování. To bude následovat v průběhu dneška a dalších dní,” vyjádřil se na tiskové konferenci šéf Con Edison John McAvoy.

Výpadek elektřiny postihl večer mimo jiné i komplex Rockefeller Center. Ve tmě se ocitly některé obchody a bez elektřiny byly i některé stanice metra.

Během nočního incidentu úřady neregistrují žádná zranění způsobena blackoutem. Místní i turisti si většinou posvítili svými smarthpony a pomáhali osvětlovat cedule pro auta.

Podle AP výpadek přišel na výročí blackoutu z roku 1977, kdy zůstala bez proudu většina New Yorku.

Reklama

Související témata:

Doporučované