Hlavní obsah

FBI vyšetřuje další dva podezřelé balíčky. Tentokrát pro herce De Nira a ex-viceprezidenta Bidena

Foto: Flickr.com/Josh Jensen

Americký herec Robert De Niro.

Reklama

aktualizováno •

Balíček pro De Nira je podle CNN zabalený stejným způsobem jako trubková bomba, kterou obdržela televize CNN a několik politiků. Podezřelou zásilku pro bývalého viceprezidenta Bidena nahlásil poslíček na poště v Delaware.

Článek

Newyorská policie prohledává jednu z restaurací amerického herce Roberta De Nira, do které byl doručen podezřelý balíček. Ten byl adresován přímo do hercových rukou. Informoval o tom web SkyNews.com a i další média. Pyrotechnici podle informací agentury AP balíček odstranili z budovy.

„Vyšetřujeme ohlášení podezřelého balíčku v blízkém okolí restaurace TriBeCa na Manhattanu. Pokud je to možné, vyhněte se oblasti, berte na vědomí zvýšený výskyt policie a dopravní zácpy. Brzy poskytneme další informace…,“ napsala na Twitter newyorská policie.

Balíček byl do restaurace doručen pouze pár hodin poté, co byly do redakce CNN a domovů předních demokratických politiků doručeny trubkové bomby. CNN uvádí, že je balíček pro De Nira totožně zabalen. Už dříve zásilku obdržel například Barack Obama nebo Bill a Hillary Clintonovi, tedy osobnosti, které byly kritizovány prezidentem Donaldem Trumpem.

Policie byla podle CNN přivolána ve 4:45 ráno místního času. Balíček se v té době nacházel v sedmém patře budovy, kde se nachází De Nirova produkční agentura i jedna ze sítí restaurací TriBeCa Grill.

Herec De Niro je Trumpovým kritikem. Při amerických prezidentských volbách se veřejně připojil k volbě Hillary Clintonové ve volebním spotu, ve kterém se objevily i další známé osobnosti.

Balíček s výbušninou měl dostat i Joe Biden

Podezřelý balíček adresovaný do rukou bývalého viceprezidenta Joa Bidena nahlásil policii pracovník pošty. Byl prý podobný těm, které dostali do rukou v minulých dnech Barack Obama a Hillary Clintonová. Policie následně prohledala politikův dům, ale nic nenašla. Balíček se pak našel až na poště ve městě New Castle, stát Delaware.

Agentura AP následně informovala o tom, že i tento balíček se podobá těm obsahujícím trhaviny. Jedná se tak již o devátý balíček s výbušninou, který byl zaslán některému z Trumpových kritiků.

CNN dále uvádí, že uvedenou zpáteční adresou byla v obou případech, stejně jako u předchozích balíčků, adresa demokratické poslankyně Debbie Wassermanové. Zatím žádné informace nenaznačují, že by byla odesílatelkou balíčků Wassermanová.

Příjezd policie zachytila na svůj twitterový účet reportérka CNN. „Zvyšování policejní přítomnosti na poště v New Castle. @ABC hlásí, že vyšetřovatelé prověřují na možné 8. zařízení adresované Joe Bidenovi. Pracujeme na potvrzení této aktivity. Pošta evakuována.“

Trump ze všeho viní média

Na událost reagoval už i samotný Trump, který viní média. Na svůj twitterový profil napsal: „Velký podíl na vzteku, který vidíme v naší společnosti, má nepravdivé a nepřesné zpravodajství v mainstreamových médiích, které označuji jako Fake News. Zvrhlo se to v něco tak špatného a nenávistného, že se to nedá popsat. Mainstreamová média si musí utřídit fakta, a to velmi rychle!“

Podezřelé zásilky už vyšetřuje FBI. Nevylučuje, že spolu případy souvisejí.

Reklama

Doporučované