Hlavní obsah

Newyorčan vytvořil Guinnessův rekord přeseknutím dvaceti šesti melounů na vlastním břiše

Američan vytvořil rekord v přesekání melounů na vlastním břiše.Video: Marek Baloun, Reuters

 

Reklama

Třiašedesátiletý Ashrita Furman se postaral o svůj další zápis do slavné knihy rekordů. S katanou přesekl za minutu dvacet šest melounů na vlastním břiše.

Článek

Guinnessova kniha rekordů má nový zápis. Postaral se o něj Američan Ashrita Furman, když za minutu přesekal 26 melounů na vlastním břiše. O šest kusů tak překonal podmínku k zapsání rekordu do slavné knihy. Nápad na rekord přišel z jeho hlavy.

„Navrhl jsem ho úředníkům spravujícím knihu. Ti přišli s podmínkou, že jich musím přesekat aspoň dvacet. Myslel jsem, že patnáct jich je akorát a dvacet už je trochu moc, ale naštěstí jsem měl dobrý tým a všechno vyšlo dobře,“ popsal Furman.

„Jak jsem postupoval, musel jsem upravovat sílu úderů. Stále jsem ale musel dávat pozor, kde se čepel nachází,“ popisoval Američan, jak probíhal samotný pokus. „Zprvu jsem byl rád, že jsem se nezabil, nyní jsem vzrušený. Není to jen nějaký rekord, je to rekord, který jsem vymyslel a jenž bude nyní čekat na to, zda ho někdo pokoří.“

Třiašedesátiletý Newyorčan je mužem s nejvíce zápisy v Guinnessově knize rekordů. Podle jeho propočtů vytvořil nebo překonal více než 750 zápisů. Přibližně 250 z nich stále nikdo nepokořil. Rozsekané melouny prý věnuje místním restauracím na výrobu džusů.

Reklama

Doporučované