Hlavní obsah

Neymar mistrovství světa stihne. Naplno začne trénovat za měsíc

Neymar promluvil o svém zranění i blížícím se mistrovství světa.Video: Josef Mačí, AP

 

Reklama

aktualizováno •

Útočník Paris St. Germain se zranil 25. února. Zlomeninu nártní kosti by měl ale doléčit měsíc před výkopem mistrovství světa.

Článek

Brazilec Neymar stále doléčuje zranění a za Paris St. Germain už v letošní sezoně nenastoupí. Mistrovství světa ale stihne. Řekl to na tiskové konferenci v brazilském Sao Paulu, na které poprvé od února odpovídal na otázky novinářů.

„Neznám přesné datum, kdy se vrátím. Pokud se nepletu, poslední lékařskou kontrolu mám 17. května. Od toho dne mám dovoleno hrát a uvidím, co bude dál. Jsem neustále v kontaktu s reprezentačním trenérem Titem, ředitelem Edu Gasparem, lékaři i s celým národním týmem,” řekl Neymar.

Neymar se zranil 25. února v ligovém zápase s Marseille. Původně se zdálo, že má nejdražší hráč světa pouze vyvrknutý kotník. Následná vyšetření ale ukázala, že si Neymar zlomil pátou nártní kost. I bez něj sice PSG s přehledem získalo ligový titul, ale z Ligy mistrů opět vypadlo hned v osmifinále.

„Pracuji na sobě více než kdy jindy. Ale budu mít dostatek času, abych přijel na mistrovství světa odpočatý a připravený. Ať chcete, nebo ne, zranění jsou vždycky špatná. Hodně špatná. Na druhou stranu budu mít více sil, což je pozitivní. Musím se na to koukat také z té lepší stránky. Budu mít dostatek času se na mistrovství světa připravit,” uvedl fotbalový útočník.

Neymar o svém návratu promluvil poprvé od únorového zranění. Po celou dobu zůstával v Brazílii, kde probíhala jeho rekonvalescence. Mistrovství světa v Rusku začíná 14. června. Brazilci ale vstupují do turnaje až o tři dny později utkáním se Švýcarskem. Neymar by se tak měl do plného tréninku zapojit přesně měsíc před samotným výkopem. Pětinásobní mistři světa se v základní skupině utkají mimo Švýcarska ještě s Kostarikou a Srbskem.

Reklama

Doporučované