Hlavní obsah

Neymar se rozloučil se spoluhráči z Barcelony, nejdražší fotbalový přestup je na spadnutí

Neymar má od Barcelony zelenou k přestupu, teď je na tahu PařížVideo: Reuters

 

Reklama

Francouzský klub Paris Saint-Germain hodlá za brazilského útočníka zaplatit v přepočtu okolo 5,8 miliardy korun.

Článek

Pětadvacetiletý Neymar se se svými spoluhráči rozloučil ve středu, poté dostal svolení od manažera Barcelony Ernesta Valverdeho přerušit trénink s týmem a věnovat se řešení své budoucnosti. Tedy přestupu do klubu z Paříže.

Neymar přišel do katalánského velkoklubu v roce 2013 z brazilského Santosu, tehdy za 1,4 miliardy korun. S týmem dvakrát vyhrál španělskou La Ligu, třikrát pohár Copa del Rey a také slavnou Ligu mistrů. Vloni podepsal nový pětiletý kontrakt, který obsahuje také výkupní klauzuli ve výši 222 milionů eur. Tu musí Barceloně zaplatit klub, který Neymara bude chtít. A Paris Saint-Germain ukázal, že o hráče má skutečný zájem, který podloží i obrovskou finanční částkou. Neymarův přestup se totiž naprosto s přehledem stane nejdražším nákupem v historii fotbalu.

Dosud vede ten z loňského roku, kdy anglický klub Manchester United vyplatil Juventusu v přepočtu 3 miliardy korun za francouzského záložníka Paula Pogbu. V současnosti se hovoří také o přestupu teprve osmnáctiletého francouzského útočníka Kyliana Mbappého z Monaca do Realu Madrid. Ve hře je částka okolo 4,7 miliard korun.

Poslední zádrhel v souvislosti s Neymarovým transferem přišel koncem minulého týdne, kdy prezident španělské La Ligy Javier Tebas zpochybnil celý přestup vzhledem k tzv. finanční fair play. Ta zjednodušeně říká, že výdaje fotbalového klubu by neměly být výrazně vyšší, než jsou jeho příjmy.

Neymar si v Paříži přijde na téměř 19 milionů korun týdně. To vyplývá ze zveřejněného tweetu Neymarova agenta Wagnera Ribeira.

Video: Roberto Carlos si vzal při exhibici Realu Madrid s AS Řím kameru a zápas natočil z pohledu hráče

Video: Oliver Sálus

Reklama

Doporučované