Hlavní obsah

Nezdařený útěk před zvěrolékařem, pošťuchování v ČSSD a láska očima statistiků

Výběr dne Martiny Spěváčkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události zaujaly naši redakci 14. února? Vybírala Martina Spěváčková.

Článek

Z bývalého francouzského prezidenta se stal na chvíli spisovatel. François Hollande finišuje knihu o svém působení v Elysejském paláci. Vyjít má v dubnu. Načasování knihy není ale podle francouzského tisku náhodné. Na začátku měsíce se totiž koná sjezd socialistů, jehož cílem je skomírající a rozdělenou stranu obrodit.

Svá dobrodružství by mohla sepsat i devítiletá fenka německého ovčáka. Ta se zaběhla u Frankfurtu nad Mohanem a po téměř půl roce se našla až ve Švýcarsku. V Německu zřejmě vzala do zaječích kvůli strachu před zvěrolékařem. Nakonec se v péči lékařů stejně ocitla, ale v jiné zemi a po 400 kilometrů dlouhém bloudění.

Na svatého Valentýna se činí i Český statistický úřad. Ten se rozhodl svoji lásku vyznat statistikou a naprosto romanticky spočítal třeba spotřebu čokolády nebo dovoz růží. Takže víte, kolik přiberete a kolik vás to všechno bude stát.

A vřelé city projevují i v ČSSD. Milan Chovanec na svém Twitteru pochválil Jana Hamáčka, že změnil názor a konečně začal souhlasit s jeho postojem, že ve vládě nemůže sedět trestně stíhaná osoba. Připomeňme, že oba pánové se v neděli utkají na stranickém sjezdu o post předsedy strany. Chovanec ale vzápětí sklidil kritiku za to, že i on nedržel slovo, když tvrdil, že by si straníci do sjezdu neměli přes média vyříkávat své spory.

Ruská ústřední volební komise nedoporučila státní televizní stanici, aby vysílala díly dokumentu amerického režiséra Olivera Stonea o prezidentu Vladimiru Putinovi. Odložit by je měla až na dobu po březnových prezidentských volbách. Snímek některá média kritizovala jako nepřípustnou volební agitaci hrazenou ze státních peněz.

Reklama

Doporučované