Hlavní obsah

Nezmar: Slavia jedná s Olayinkou, Trézéguetem i dalšími. Ale nic z toho není před uzavřením

Foto: Profimedia.cz

Peter Olayinka, jeden z hlavních slávistických cílů na transferním trhu.

Reklama

Slávistický sportovní ředitel Jan Nezmar potvrdil, že červenobílí vyjednávají s několika variantami zahraničních posil.

Článek

Některá belgická, nigerijská a dokonce i albánská média už mají jasno, podle nich 22letý nigerijský útočník Peter Olayinka přestupuje z belgického Gentu do pražské Slavie za 5 milionů eur (130 milionů korun). A albánský klub Skenderbeu Korce, kde Olayinka působil dřív, už se prý těší na podíl z transferu, přinejmenším na půl milionu eur.

Co na to říká Jan Nezmar, sportovní ředitel Slavie? „Už mi volal i pan Tvrdík, jestli je pravda, že jsme toho Olayinku uzavřeli za 5 milionů eur a on o tom ani neví. Ale není to tak. Ano, Olayinka je jeden z hráčů, o kterém jednáme, ale nic není dohodnuto, nedá se ani říct, že bychom stáli někde těsně před dohodou, to opravdu ne.”

V sezoně 2016/17 působil Olayinka i v Dukle Praha. V minulé sezoně se mu dařilo na hostování ve Waregemu, kde zaznamenal 11 ligových branek a 15 asistencí, zkušenosti sbíral i v Evropské lize. Teď je zpět v Gentu, ke kterému jej podle transfermarkt.de váže ještě roční kontrakt.

Jan Nezmar potvrdil i další jméno, které Seznam v uplynulých dnech se Slavií spojoval, a to egyptského fotbalistu s přezdívkou Trézéguet. Startoval i na mistrovství světa a je hráčem turecké Kasimpasy. „Ano, je to jeden ze čtyř dalších hráčů, o nichž jednáme. Ale pozor, není to zdaleka tak, že by měli přijít všichni, to rozhodně ne,” upozorňuje Nezmar.

Další jména už příliš komentovat nechtěl, jen k poznámce, jestli mají další potenciální cíle islandskou nebo srbskou vlaječku, podotkl: „Ano, máte správné indicie.” To by potvrzovalo spekulace o Albertu Gudmondssonovi, pravém křídle PSV Eindhoven. Další vyhlédnutá posila údajně měla na MS oblékat srbský dres.

Do obrany už Slavia v létě angažovala Vladimíra Coufala (Liberec) a Jaroslava Zeleného (Jablonec), dosud nejdražší posilou v dějinách klubu se před pár dny stal rumunský středopolař Alexandru Baluta, který přišel z Universitatea Craiova. Podle sdělení šéfa slávistického představenstva Jaroslava Tvrdíka za 2,65 milionu eur, tj. 69 milionů korun.

Připomeňte si, s jakými plány přišel před půl rokem do Slavie trenér Jindřich Trpišovský:

Rozhovor s Jindřichem Trpišovským.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované