Hlavní obsah

Nikdy jsme se neměli líp. Ale přímá volba prezidenta byla obrovská chyba, míní kardiochirurg Jan Pirk

Kardiochirurg Jan Pirk, jedna z tváří kampaně ke sto letům od vzniku Československa s heslem „Neměnil bych“, ve Výzvě Seznamu.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Změnil řadu životů tím, že provedl na tři tisíce operací srdce a tři stovky transplantací. Má ale za sebou i politickou zkušenost.

Článek

„Setkání s politikou byla pro mě nezaplatitelná škola. Stejně jako medicína i politika má svá pravidla. A kdo si neprošel tím politickým životem od nejnižší úrovně ve stranickém sekretariátu, je pak ztracený,“ tvrdí přední český kardiochirurg Jan Pirk, který byl letos jednou z tváří kampaně ke sto letům od vzniku Československa s heslem „Neměnil bych“.

Kampaň se naplno rozjela před létem, redakce Seznam jej při té příležitosti pozvala do Výzvy. Ve svátečních dnech si dovolujeme vám rozhovor s touto osobností nabídnout znovu. Jan Pirk rozebírá, čím to, že jsou Češi na svou vlast málo hrdí.

Jak jako zavilý nekuřák vnímal snahy o oslabení protikuřáckého zákona? Proč není hrdý na žádnou ze svých operací? A jak se člověk srovnává s tím, že pacient může umřít? Pusťte si rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované