Hlavní obsah

Noc divadel nabídne v sobotu přes 500 workshopů, představení a prohlídek. Co nesmíte zmeškat?

Motto letošního ročníku zní „Forever Young“. Z průzkumů návštěvnosti divadel totiž vyplývá, že zejména pro náctileté je divadlo neatraktivní a těžko srozumitelné.

 

Reklama

Třetí listopadová sobota bude již tradičně patřit Noci divadel. Pět let existence oslaví s podtitulem Forever Young.

Článek

Nevšední zážitky, které se jindy v průběhu divadelní sezony nekonají, nabídnou v sobotu 18. listopadu divadla po celé republice. Odpoledne a večer připraví přes 500 akcí: představení, prohlídky divadelních zákulisí, workshopy či diskuze s herci, scénografy a režiséry.

Během loňského ročníku Noci divadel využilo nabídky 130 divadel ze 31 měst na 50 000 zájemců. Svou návštěvností se česká Noc divadel během pěti let stala největší evropskou akcí v rámci projektu European Theatre Night, která odstartovala v roce 2008 v Chorvatsku.

Motto letošního ročníku zní „Forever Young“. Z průzkumů návštěvnosti divadel z posledních let totiž vyplývá, že zejména pro náctileté je divadlo neatraktivní a těžko srozumitelné. Třinecké kulturní centrum Trisia nabídne únikovou hru, jeviště pražského Stavovského divadlo rozsvítí velkolepá světelná show a v Národním divadle se budou dražit divadelní kostýmy. Královéhradecké Divadlo Drak chystá dílny a workshopy pro děti. Ve Východočeském divadle Pardubice se večer hercem může stát každý.

Co dalšího v sobotu nabídnou tuzemská divadla? Odpověď najdete ve videu nahoře v rozhovoru dnešního Rána na gauči s Juditou Hoffmanovou z Institutu umění - Divadelního ústavu a šéfem muzikálu plzeňského Divadla J. K. Tyla Lumírem Olšovským.

Reklama

Související témata:

Doporučované