Hlavní obsah

Nohavica jako hlavní trhák. Festival Benátská! přilákal rekordních 40 tisíc diváků

„Mám radost, že si Liberec vzal festival za svůj, což jsem si strašně moc přál. Patříme sem a snažíme se co nejvíce spolupracovat právě i s místními lidmi,” uvedl spolupořadatel akce Petr Pečený, který je i frontmanem skupiny Doktor P.P.Video: Martin Wenzel, Tomáš Tesař

 

Reklama

Rekordních 40 tisíc návštěvníků přilákal letošní 26. ročník festivalu Benátská!, který o víkendu zaplnil areál ve Vesci u Liberce. Největší zájem byl o sobotní vystoupení legendy domácí hudební scény - písničkáře Jaromíra Nohavici.

Článek

Už první den festivalu, kterému pořadatelé říkají „Večírek pro nedočkavé”, napověděl, že sázka na česko-slovenskou hudební scénu je správnou volbou. V pátek sice produkci zpestřily dvě zahraniční hvězdy - Bonnie Tyler a němečtí Guano Apes, nejvíce fanoušků ale přilákal sobotní program, který patřil hlavně tuzemským interpretům.

„Mám radost, že si Liberec vzal festival za svůj, což jsem si strašně moc přál. Patříme sem a snažíme se co nejvíce spolupracovat právě i s místními lidmi,” uvedl spolupořadatel akce Petr Pečený, který je i frontmanem skupiny Doktor P.P.

Organizátoři si dali záležet na kvalitním zázemí a doprovodných programech, což ocenily hlavně rodiny s dětmi. Něžnější část publika chválila odpočinkovou zónu, kam byl mužům vstup zapovězen. Jiným fanouškům naopak imponovala příležitost poznat nové přátele.

Silný divácký zájem nenarušila ani páteční, zhruba hodinu trvající průtrž mračen. Pořadatelé se kvůli ní sice obávali uzavření hlavního pódia, nakonec ale situaci zvládli, takže publikum přišlo pouze o koncert Václava Neckáře.

„Tu situaci jsme bohužel nemohli ovlivnit. Vašek (Neckář) mi vyšel vstříc. Osobně jsem se mu za to omluvil. Nemohli jsme ale posunout další program, protože součástí dramaturgie v ten den bylo vystoupení Bonnie Tyler a Guano Apes, kteří měli časy pevně stanovené předem a už s tím nešlo hýbat,” vysvětluje spolupořadatel festivalu Petr Pečený.

Skvrnou letošní Benátské se tak stala jen hospitalizace několika návštěvníků, kteří buď podcenili pitný režim nebo to přehnali s konzumací alkoholu, následkem čehož si způsobili zdravotní komplikace.

Reklama

Doporučované