Hlavní obsah

Nokia oznámila, že předstihla Huawei v objednávkách 5G sítí

Firma Huawei nabídla evropským vládám, že podepíše antišpionážní dohodu. Přesto ji některé státy vylučují z možnosti vybudovat 5G sítě.Video: Valérie Dvořáková , Reuters

 

Reklama

Finská společnost Nokia zaznamenala v posledních týdnech zvýšený zájem o telekomunikační zařízení příští generace 5G. Podařilo se jí tak překonat čínského konkurenta Huawei v počtu získaných objednávek na sítě 5G. Řekl to agentuře Reuters prezident pro zákaznické operace společnosti Nokia Federico Guillén.

Článek

Nokia, Huawei a švédský Ericsson se snaží ukořistit co největší podíl na trhu. Přitažlivost severských dodavatelů vzrostla kvůli bezpečnostním obavám z čínského zařízení, se kterými přišly Spojené státy.

Nokia podle Guilléna získala 42 komerčních 5G objednávek. Huawei podle odhadů získal 40 komerčních objednávek. Švédský Ericsson veřejně oznámil 19 smluv.

Zákazníci se stále častěji obracejí na Nokii, aby jim dodala vybavení pro jejich sítě příští generace. Někteří ji využívají jako duální zdroj pro většinu citlivých částí svých sítí nebo k nahrazení dosavadního poskytovatele, řekl Guillén. Velký zájem zaznamenala firma hlavně z evropských zemí, které debatují o úloze čínských dodavatelů ve svých sítích.

Nokia uvedla, že 22 z 5G dohod je od známých zákazníků jako T-Mobile, Telia a SoftBank. Od konce března získala firma 12 nových objednávek.

Reklama

Související témata:

Doporučované