Hlavní obsah

Nová cesta na letiště, zpovykaní Pražané podruhé a taxikáři se zase zlobí

Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Události 6. 4. očima Barbory Kalátové.

Článek

Zpovykaní Pražané mají další problém - jen, co se udělalo hezky, magistrát naplánoval rekonstrukci náplavky. Třeba na Rašínově nábřeží v Podskalí by měla začít už v polovině dubna a trvat do konce listopadu. Postup města se nelíbí některým provozovatelům, podle kterých tyto práce umrtví život na náplavce.

Obyvatele metropole naopak možná potěší pražský dopravní podnik, který prý pořídí velkokapacitní autobusy na Letiště Václava Havla. Do autobusů linky 119 by se nově mělo vejít až 200 cestujících. Kdy ale budou vozy na lince jezdit, to zatím není jasné. Na ruzyňské letiště by v budoucnu měla navíc vést z centra rychlodráha. Výstavbu ale nemáme očekávat dřív než v roce 2029.

Vláda měla podepsat memorandum se společností Uber do konce března - a nepodepsala. Důvodem jsou prý některé nevyjasněné body. Uber se měl zavázat, že zažádá o živnostenský list a jeho řidiči budou mít licenci jako taxikáři. Chybějící dokument kritizují řidiči taxi, kteří proti Uberu a Taxify v uplynulých měsících několikrát protestovali.

Tyto a další události sledujte nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované