Hlavní obsah

Nová dálniční policie má zastavit pašeráky kradených luxusních aut

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nové oddělení dálniční policie, které vznikne na dokončovaném úseku dálnice D11 na Náchodsku, má kromě jiného za úkol zastavit pašeráky kradených luxusních vozů.

Článek

Přes Královéhradecký kraj vede totiž jedna z tras, po které převážejí kurýři kradená auta ze západní Evropy do Polska.

„Dálnici D11 a stávající silnici I/33 často využívají pro transport odcizených vozů do zahraničí řidiči mnohdy pod vlivem alkoholu a drog, kteří představují pro ostatní velké nebezpečí. Posílení výkonu služby v tomto úseku má i s ohledem na potírání této formy trestné činnosti svůj smysl,“ uvedl Petr Petřík, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Podle Ředitelství silnic a dálnic by mohla dálnice D11 končit na úrovni Jaroměře koncem roku 2021. „V následujících měsících by mělo v Jaroměři vzniknout nové dálniční oddělení. Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje tak s předstihem reaguje na připravované otevření tohoto dalšího úseku dálnice D11,“ uvedla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková.

Dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové a na státní hranici s Polskem patří k nejdéle budovaným silničním stavbám v ČR. Dálnici začal stát budovat v roce 1978 a od roku 2017 dálnice končí v Hradci Králové. Ve výstavbě jsou dva úseky z Hradce Králové do Jaroměře.

Reklama

Doporučované