Hlavní obsah

Nová hospodářská strategie povede stát do roku 2030, uvedl Havlíček

Ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO).

Reklama

Vláda začala po 20 letech připravovat hospodářskou politiku státu, která by ho měla vést až do roku 2030, řekl dnes Havlíček na setkání lídrů průmyslu a exportu v pražské Betlémské kapli. Zástupcům byznysu ji představil poprvé. Jedním z jejích základů bude inovační strategie, která má z Česka vytvořit lídra v umělé inteligenci a inovacích.

Článek

Nová hospodářská strategie České republiky by podle ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) měla nasměrovat stát k finální produkci s vyšší přidanou hodnotou.

„Inovační strategie se stane základním pilířem pro budoucnost hospodářské strategie. Bez kvalitní vědy, výzkumu a kvalitního inovačního prostředí nikdy nedocílíme toho, co jsme vždy chtěli, a to je finální produkt s přidanou hodnotou,“ řekl Havlíček. Inovační strategii vláda schválila začátkem roku.

Česko musí podle Havlíčka směřovat k tomu, že bude vydělávat a firmy budou mít dobré zisky. Součástí klíčového vládního plánu pro hospodářství je podle Havlíčka mimo jiné surovinová politika, energetika, dopravní koncepce, podpora podnikání i reforma vzdělávání.

Havlíček zmínil i novou značku Czech Republic: The Country For The Future (Česká republika – země pro budoucnost), prostřednictvím níž by se stát měl prezentovat. Bude i součástí nové komunikační strategie státu a Havlíček dnes řekl, že bude i značkou pro hospodářství.

Reklama

Doporučované