Hlavní obsah

Nová Mission Impossible bude trhák. Tom Cruise se podle prvních kritik překonal

Nová Mission Impossible s podtitulem Fallout. Co se během natáčení stalo Tomu Cruisovi?Video: Barbora Marková

 

Reklama

Do českých kin míří další Mission Impossible. Podle prvních kritik se máme na co těšit. Chválou rozhodně nešetří, někteří dokonce Fallout vyzdvihují jako nejlepší díl z celé série. Film přitom doprovázely už od začátku velké komplikace.

Článek

V novém, už šestém díle série svět balancuje na hraně nukleární katastrofy. Démoni Huntovy minulosti a chapadla terorismu rozvíří neuvěřitelnou smršť akčních scén, ke kterým Tom Cruise jako vždy nepustil kaskadéry.

„Adrenalin mi rozhodně v žilách proudí. Někdy proudí fakt hodně, když tohle děláte. Rozhodně se nepotřebujete před scénou nějak motivovat, abyste to udělali, protože když se nenadchnete ani po roztočení helikoptéry, tak byste to asi neměli dělat,“ prozradil na premiéře filmu Tom Cruise.

Ve Falloutu se ale hranice nemožného posouvají zase o kousek dál. Bojová scéna po výskoku z helikoptéry - deset a půl kilometru nad zemí, na jeden zátah a bez střihu - je opravdu dechberoucí. Kameraman musel s kamerou na hlavě skákat víc jak stokrát, aby se ve filmu použily pouhé tři záběry.

Tlak médií kolem nového dílu se snesl hlavně na bedra režiséra Christophera McQuarrieho. Nebylo prý úplně jednoduché pracovat s tím, že tentokrát musíte natočit ještě lepší díl, než byl ten předchozí.

„Když nad tím přemýšlíte, musíte to hned vyhnat z hlavy. Snažili jsme se, jak náš asistent režie rád říká: Jak sníte slona? Kousek po kousku. A tak jsme se prostě soustředili jen na jednu věc, kterou jsme ten den dělali, a snažili jsme se nemyslet na ostatní díly série, dokud nebude konec,“ uzavírá.

Podívejte se na úvodní video. Prozradí, co se během natáčení stalo Tomu Cruisovi.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované