Hlavní obsah

Nová práce pro Prymulu: povede v Říčanech nemocnici ze skupiny Agel

Foto: seznam zprávy

Bývalý ministr zdravotnictví, bývalý poradce premiéra a poradce Hradu Roman Prymula má novou práci.

Reklama

Jeho úkolem bude mimo jiné vybudovat nový pavilon zhruba za 250 milionů korun, uvedla mluvčí skupiny Radka Miloševská.

Článek

Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula povede nemocnici v Říčanech u Prahy. „Je to pro mne nová profesní etapa a zároveň velmi příjemné poslání, kdy se budu opět moci vrátit přímo do zdravotnického provozu,“ uvedl Prymula.

Mezi hlavní úkoly dosavadního externího poradce skupiny Agel bude patřit hlavně další rozvoj nemocnice.

Ministrem zdravotnictví byl Prymula loni na podzim zhruba měsíc. Z vlády odešel poté, co deník Blesk 23. října zveřejnil fotografie, podle kterých byl pozdě večer spolu s dalšími lidmi v restauraci, ačkoli stravovací podniky měly být v danou dobu kvůli epidemii uzavřené.

Po své rezignaci na ministerský post zůstal po boku premiéra Babiše jako jeho poradce. I v této funkci však musel skončit poté, co se v polovině února posadil v době silných restrikcí proti koronaviru na VIP tribunu, aby si jako divák užil fotbalový zápas pražské Slavie. Posléze se stal neplaceným poradcem prezidenta Miloše Zemana.

Seznam Zprávy minulý týden informovaly, že se vedle toho věnuje byznysu. Stal se externím konzultantem zdravotnické skupiny Agel miliardáře Tomáše Chrenka, který mu nyní svěřil říčanské zařízení. A poradenskou smlouvu uzavřel též se skupinou Akeso, kterou ovládá podnikatel řeckého původu Sotirios Zavalianis a patří pod ni třeba středočeské nemocnice v Hořovicích a v Berouně.

Zavalianis redakci řekl, že s Romanem Prymulou se seznámil už v době, kdy byl bývalý ministr šéfem Fakultní nemocnice Hradec Králové (2009 až 2016). V nedalekých Pardubicích totiž Zavalianisova skupina vlastní onkologické a radiologické centrum Multiscan. „A toto naše onkologické centrum s tím jejich fakultním spolupracovalo, občas jsme si i vypomáhali. A já jsem panu profesoru Prymulovi v legraci říkával, že až ve fakultní nemocnici skončí, tak spolu uděláme novou nemocnici,“ zavzpomínal Zavalianis.

Tu teď bude „dělat“ v Říčanech. „Jeho úkolem bude mimo jiné vybudovat nový pavilon zhruba za 250 milionů korun,“ uvedla mluvčí skupiny Agel Radka Miloševská.

Reklama

Související témata:

Doporučované