Hlavní obsah

Nová skladba Swiftové láme rekordy na YouTube i Spotify, za sebou nechala Adele a Sheerana

Skladba Look What You Made Me Do překonává rekordy na YouTube i Spotify.Video: Klára Galová

 

Reklama

Zpěvačka Taylor Swiftová připravila o rekordy na YouTube a Spotify Adele a Eda Sheerana.

Článek

Klip k písničce Look What You Made Me Do si za prvních 24 hodin od zveřejnění přehrálo na YouTube rekordních 39 milionů lidí. O prvenství tak Taylor Swiftová připravila zpěvačku Adele, jejíž videoklip Hello si během stejné doby přehrálo kolem 27 milionů lidí.

Singl lámal rekordy také na Spotify. Tam si ho během prvního dne od vydání přehrálo více než 8 milionů lidí. Dosavadní prvenství dosud držel Ed Sheeran se skladbou Shape of You.

Režisér videoklipu Joseph Kahn oslavil nový rekord svého díla na Twitteru slovy: „39 milionů zhlédnutí na YouTube za 24 hodin. Světový rekord. Zvládli jste to. Všichni jste úžasní. Děkuji vám.“

Swiftová také překonala rekord počtem zhlédnutí u své skladby na YouTube bez klipu, ale pouze s textem. S 19 miliony zhlédnutí více než dvakrát překonala předchozí držitele rekordu. Těmi byli The Chainsmokers a Coldplay se skladbou Something Just Like This.

Názory kritiků na singl se liší. Magazín Spin jej nazval tvrdým a pochmurným, podle New York Times je silný, ale neutěšený. Na druhé straně časopis Rolling Stones nový počin Swiftové pochválil.

Text písně a video obsahují narážky na Kanye Westa a Kim Kardashianovou, s nimiž má zpěvačka spory, ale také na vztah Swiftové s hercem Tomem Hiddlestonem nebo její nedávnou výhru v soudním sporu týkajícím se sexuálního obtěžování.

Reklama

Související témata:

Doporučované