Hlavní obsah

Nová školka v pražských Kbelích by měla být v provozu od roku 2023

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Nová mateřská škola v Praze 19 by se měla dětem otevřít v roce 2023. Vzdělávací zařízení vzniká v rámci projektu Albatros Kbely, který počítá s výstavbou 11 bytových domů.

Článek

Objekty vyrostou v pěti etapách. Kolaudace první etapy, jejíž součástí je i postavení školky, je plánovaná na listopad roku 2022.

Školka bude stát při ulici Polaneckého a bude mít tři třídy. Dokončení stavby mateřské školy se předpokládá do srpna roku 2022. Poté developer školku a pozemek školní zahrady převede do vlastnictví devatenácté městské části. Radnice převezme do své správy rovněž novou cyklostezku. Veřejnost ji bude moci využívat až po dokončení všech etap výstavby. Důvodem podle Skansky je to, že zbudovaná cesta pro cyklisty bude součástí staveniště a její využívání během stavebních prací by bylo pro lidi nebezpečné. Pro veřejnost postupně vzniknou i tři dětská hřiště a workoutová zóna na cvičení pro dospělé.

V Kbelích nyní vznikají bytové domy, v nichž bude celkem 652 bytů. První dva domy se 127 byty Skanska staví od listopadu 2020. Letos v listopadu by měla začít výstavba dalších dvou domů se 145 byty. Projekt dostal název podle cvičného letounu Aero L-39 Albatros, který je vystavený v hangáru Leteckého muzea Kbely.

Prahu 19 tvoří katastrální území Kbel v severovýchodní části hlavního města. Z voleb v roce 2018 vzešlo patnáctičlenné zastupitelstvo, které zvolilo pětičlennou radu. Uskupení Kbely náš domov má v zastupitelstvu 11 mandátů. Starostou Prahy 19 je od roku 1997 Pavel Žďárský (Kbely náš domov).

Reklama

Doporučované