Hlavní obsah

Nová sluchátka od Applu překvapila. Nová technologie, která opravdu není zadarmo

Takto vypadají nová sluchátka Airpods Pro.Video: Karolína Štuková, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Společnost Apple odhalila novou verzi bezdrátových sluchátek Airpods.

Článek

Nové Airpods Pro jsou bohatší o několik funkcí, za každou si ale uživatel připlatí. Za vylepšený model si zákazník musí k původní ceně přičíst ještě dalších 1500 korun. Ve výsledku se sluchátka budou od 30. října prodávat za 7290 korun.

Tentokrát se novinka od Applu nedočkala obvyklé velké premiéry. Firma zboží jednoduše vystavila na webové stránky a připojila také tiskovou zprávu, ve které informuje o veškerých technických vychytávkách, kterých se posluchač dočká.

Jednou z nejzásadnějších změn nových bezdrátových sluchátek jsou gumové nástavce, k nimž Apple sáhl vůbec poprvé ve své historii. Firma je dodá ve třech velikostech.

Dalším vylepšením je také funkce aktivního potlačení okolního ruchu. Podle webových stránek firmy se sluchátka průběžně přizpůsobují geometrii ucha a usazení špuntů. Tlumí zvuky okolního světa, takže uživatel vnímá jenom svoji hudbu nebo hovory.

Doba poslechu na jedno nabití se spolu s novými funkcemi krátí. Místo původních pěti hodin je to tentokrát o 30 minut méně, tedy 4,5 hodiny.

Výrobce sluchátek, které se aktuálně řadí mezi nejúspěšnější produkty Applu, se navíc chlubí rychlým dobíjením. Za každých pět minut nabíjení se provoz baterie prodlouží o jednu hodinu.

Reklama

Související témata:

Doporučované