Hlavní obsah

Nová technologie dá kuřákům možnost vrátit se do hospod. Rozhovor se šéfem tabákového gigantu

Rozhovor s ředitelem Philip Morris ČR o novince IQOS.

 

Reklama

Philip Morris uvede na český trh nové „cigarety", se kterými se může do hospod. Novinka už nyní ovlivňuje i výrobu v Kutné Hoře.

Článek

V české centrále Philip Morris na pražském Karlově náměstí je jasně poznat, na co teď hodlá firma marketingově sázet. Namísto ikonického kovboje z krabiček Marlboro je všude kolibřík propagující novinku IQOS - tedy soupravu na zahřívání tabáku. Skoro by vás nenapadlo, že Philip Morris je podle tržní kapitalizace největším výrobcem cigaret na světě.

„Naším cílem je budoucnost bez kouře. Chceme, aby kuřáci přešli na nové technologie jako je IQOS,” říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy generální ředitel české firmy Philip Morris Árpád Könye.

Technologie IQOS na rozdíl od klasických cigaret může i podle nového protikuřáckého zákona v Česku do hospod a restaurací.

Na český trh má elektronická novinka přijít letos. Dnes už je v prodeji na pětadvaceti jiných trzích a tomu se začíná přizpůsobovat i výroba. Na výrobu speciálních tabákových náplní do elektronické tyčinky IQOS už přešla továrna v italské Bologni. V Drážďanech má brzy vyrůst zcela nová výroba jen pro tabákové náplně do IQOS.

Kutná Hora má nejvyšší cíle v historii

Změní se kvůli nové technologii i český závod v Kutné Hoře? „Záleží na tom, jak rychle se nám podaří s novým produktem prorazit a přilákat k němu zákazníky,” říká zatím neurčitě maďarský šéf české pobočky.

Očekávání kuřácké revoluce má přesto na kutnohorskou továrnu vliv už nyní. „Bude muset obsáhnout výrobu továren, které přejdou na nový produkt. Takže do továrny v Kutné Hoře nyní investujeme a nabíráme nové zaměstnance. Cíle objemu produkce jsou nejvyšší, jaké kdy byly,” dodává Könye.

Reklama

Související témata:

Doporučované