Hlavní obsah

Nové iPhony budou mít 3 fotoaparáty a podporovat sítě 5G. Musí držet krok s Androidem

Foto: Ben Geskin

Ilustrační foto.

Reklama

Spekulace ohledně nových modelů iPhonu pokračují. Podle předního analytika Ming-Chi Kua lze nejzásadnější změnu odvodit od nedávné akvizice Applu, při které koupil modemovou divizi Intelu.

Článek

Je tak pravděpodobné, že v příštím roce nabídnou iPhony rychlá mobilní data prostřednictvím sítí 5G.

Tisková zpráva Applu říká, že firma celkově bude mít přes 17 tisíc patentů týkajících se bezdrátových sítí. Intelu ale zůstává možnost vyvíjet modemy pro použití mimo smartphony. Šéf Intelu Bob Swan také uvádí, že se naplno vrhne do rozvoje 5G infrastruktury a bude úzce spolupracovat s operátory, výrobci Telco vybavení a cloudovými poskytovateli.

Podle Kua se dá očekávat výrazná proměna designu plánovaných telefonů. Celkem by měly vyjít tři. Známý grafik Ben Geskin už na svém twitterovém účtu zveřejnil některé návrhy, jak by mohl nový iPhone v roce 2020 vypadat.

Podle analytika budou podporovat pásma mmWave a sub-6GHz. Ta umožní pracovat v rámci aktuální sítě v USA. Na druhou stranu nevylučuje vydání modelu pro čínský trh pouze se spektrem sub-6GHz, které je pro produkci levnější. Informoval o tom ve čtvrtek Business Insider.

Reklama

Související témata:

Doporučované