Hlavní obsah

Nové jméno pro Hrad: Kandidovat chce dlouholetý zákulisní hráč české politiky

Karel Štogl potvrdil zájem ucházet se o křeslo na Pražském hradě.

 

Reklama

Karel Štogl chce svoji kampaň oficiálně rozjet v červnu. Miloše Zemana v minulé prezidentské volbě podporoval, nyní ho chce porazit.

Článek

Dlouhá léta se pohyboval v nejvyšších patrech naší politiky, i když v zákulisí. Veřejnost jeho jméno prakticky nezná. Karel Štogl - šéf úřednického kabinetu Jiřího Rusnoka, poradce ministra obrany Jaroslava Tvrdíka a podřízený tehdy hejtmana Davida Ratha. Štogl během své kariéry pracoval i pro privátní sektor, například pro poradenskou společnost KPMG.

Informaci o Štoglově kandidatuře přinesl web Neovlivní.cz, kterému ji sám Štogl potvrdil.

Karel Štogl je čtvrtým uchazečem o Hrad, který svou kandidaturu potvrdil. Minulý týden tak učinil Miloš Zeman, prezidentského klání se dále zúčastní i textař a podnikatel Michal Horáček a lékař Marek Hilšer. Kandidaturu dále zvažuje předseda Akademie věd Jiří Drahoš a diplomat Petr Kolář.

„Cítím se na vrcholu svých fyzických a duševních sil a myslím si, že mám velkou šanci v prezidentských volbách uspět. Mám schopnost lidi spojovat a dostat z nich metodou cukru a biče to nejlepší, co v nich je,” zdůvodnil webu Neovlivní.cz svou kandidaturu Štogl. Oficiální kampaň hodlá rozjet až v červnu. Její detaily nebo složení týmu ještě nezveřejnil.

Ačkoliv nyní hodlá Štogl kandidovat proti Miloši Zemanovi, v první přímé prezidentské volbě ho podporoval.

Reklama

Související témata:

Doporučované