Hlavní obsah

Nové parkoviště pro 80 aut postaví město u brněnského krematoria

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

V Jihlavské ulici u krematoria Ústředního hřbitova v Brně bude nové parkoviště s kapacitou 80 míst. Dnes o tom rozhodli brněnští radní, rozhodnutí oznámili novinářům.

Článek

Parkoviště vznikne kvůli podnětu Správy hřbitovů města Brna a občanů. Parkovat v této oblasti lidé nyní mohou doposud jen na nezpevněné ploše. Parkoviště bude stát skoro 34 milionů.

Součástí prací bude i výstavba účelové komunikace vedoucí k nedaleké tramvajové trati. „Realizací parkoviště se sníží deficit počtu parkovacích stání pro areál krematoria a Ústředního hřbitova a současně dojde ke komplexní proměně ulice Jihlavská,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Podnět k úpravám dala správa hřbitovů i veřejnost. „Nyní je k parkování využívána nezpevněná plocha na protější straně vjezdu z ulice Jihlavská. Na podnět Správy hřbitovů města Brna a mnoha občanů jsme se rozhodli situaci řešit a postavit zde parkoviště s kapacitou 80 míst,“ řekl primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Dodal, že odvodnění parkoviště bude řešeno vsakem.

Krematorium plní svou funkci na Ústředním hřbitově v Brně už 90 let, ročně se v něm uskuteční průměrně 4000 kremací. V roce 2017 bylo společně s kolumbáriem prohlášeno národní kulturní památkou České republiky.

Reklama

Související témata:

Doporučované