Hlavní obsah

Nové veřejné grily mají krizí vyčerpané Pražany lákat k piknikům

Foto: Seznam Zprávy

Zázemí pro piknik na pražském Výstavišti.

Reklama

Nové místo pro uspořádání grilovací party nebo pikniku se otevírá Pražanům. Na dosud chátrajícím Výstavišti se objevily veřejné grily, gastro pavilon i sportoviště.

Článek

Během posledních dvou let prochází do té doby chátrající Výstaviště zásadní rekonstrukcí a rozsáhlý areál v centru hlavního města znovu ožívá.

„V době současné krize si všichni ještě více uvědomujeme, jak moc Pražané potřebují místa k odpočinku – areály jako Výstaviště, kde mohou pobýt na čerstvém vzduchu a načerpat síly. Očekáváme také, že v Praze letos přivítáme řadu tuzemských turistů, kteří budou vyhledávat i jiná místa než Karlův most a orloj. Proto jsem rád, že se Výstaviště neustále proměňuje k lepšímu,“ říká Pavel Vyhnánek, pražský náměstek pro finance a rozpočet. „V investicích do Výstaviště nechceme polevit, protože je vnímáme jako jeden z nejlepších nástrojů na podporu ekonomiky v době krize způsobené koronavirem,“ dodává.

Foto: Výstaviště Praha

Nový grilovací plac.

Kvůli vynucené nepřítomnosti návštěvníků v areálu vyvolané koronavirovou situací se podařilo v předstihu dokončit obnovu veřejných prostranství, chodníků a zeleně. „Ještě nás čeká spousta práce. V horizontu týdnů začneme rekonstruovat bývalou restauraci Bohemia a pro letošní rok je rovněž naplánováno zahájení rekonstrukce Křižíkových pavilonů nebo divadla Spirála. Zároveň budou pokračovat úpravy venkovních ploch včetně nového mobiliáře a osvětlení,“ konstatuje Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Největší parkurové hřiště v republice

Tento týden se otevřel nový gastro pavilon ve spodní části areálu u nově vybudované brány do Stromovky. Je zde nové Bistro No. 2, kde bude mimo jiné možné zapůjčit si piknikové koše a rovněž zakoupit suroviny pro grilování na veřejných elektrických grilech. A od příštího týdne bude možné využívat i veřejné griloviště. Stačí si udělat rezervaci online. „Nový gastro pavilon byl jedním ze zásadních projektů, kterými chceme zatraktivnit nově revitalizovanou spodní část areálu a nabídnout nejen sportovní vyžití, ale také možnost trávení volného času s přáteli či rodinou. Současně k nám chceme přilákat i návštěvníky Stromovky,“ dodává Tomáš Hübl.

Foto: Výstaviště Praha

V bistru si mohou lidé půjčit piknikové koše i nakoupit suroviny na grilování.

Investice do areálu v roce 2019 přesáhly 130 milionů. Za první čtyři měsíce letošního roku putovalo do obnovy spodní části areálu dalších 11 milionů. K loni otevřené boulderové stěně, dětskému lanovému hřišti, fitness a workout zóně již od příštího týdne přibude největší parkurové hřiště v České republice, do konce května se také otevře obří pískoviště.

Reklama

Doporučované