Hlavní obsah

Noví akcionáři Rohlíku: Miliardář Šlemr, J&T, banka i dravé fondy

Zakladatel společnosti Rohlik.cz Tomáš Čupr.

Reklama

Tomáš Čupr nechal vstoupit do svého online supermarketu nejen investiční fondy, ale také miliardáře Oldřicha Šlemra či fond ze skupiny J&T.

Článek

Situace kolem společnosti Rohlik.cz se dramaticky vyvíjí. Jak informoval SZ Byznys v pátek, do online supermarketu vstoupily fondy Quadrille Technologies a Index Ventures (přes lucemburskou společnost Vitavest). Investiční kolo však dosud neskončilo a společnost Velká pecka, která supermarket Rohlik.cz provozuje, přizvala další investory.

Novými společníky rychle rostoucího start-upu budou rodinná kancelář Oldřicha Šlemra R2G, dále fond kvalifikovaných investorů JTFG Fund I spravovaný J&T Investiční společností a také Evropská banka pro obnovu a rozvoj. Už v lednu přitom do Velké pecky vstoupil francouzský fond Partech Partners.

Jak uvedla v pátek pro SZ Byznys Eliška Čeřovská, šéfka PR Rohlik Group, společnost vydá podrobnější prohlášení v úterý 2. března. Nicméně noví akcionáři jsou už zapsáni v obchodním rejstříku. Tomáš Čupr zůstává akcionářem, stejně jako původní investoři ze skupiny Enern.

Peníze na expanzi

Byznysmen Tomáš Čupr založil firmu Rohlik.cz v roce 2014. Online supermarket od té doby vyrostl na loňský obrat zhruba osm miliard korun. Poslední rok táhly zejména státní uzávěry spojené s přesunem zákazníků do online prostoru.

Rohlik.cz nyní pracuje na velké expanzi do zahraničí, která začala Maďarskem, koncem loňského roku následovala Vídeň a letos plánuje spustit své služby v Mnichově. Tuto expanzi pak mají pomoci zafinancovat právě noví akcionáři.

Reklama

Související témata:

Doporučované