Hlavní obsah

Novináři píší pohádky, tentokrát doopravdy. A vydali je knižně

Pohádku napsalo 14 novinářů spojených se Seznam Zprávami. Na fotce je pár z nich - společné focení totiž hatí koronavirus a nařízený home office.

Reklama

V zavřených knihkupectvích je od těchto dnů k mání pohádková knížka Když se v zoo zhasne. Za čtrnácti pohádkami stojí 14 předních českých novinářů – všichni spojení se Seznam Zprávami.

Článek

Místo zpráv pohádky. Pojďte si v tomhle trochu složitějším čase vydechnout. Přestaňte sledovat zprávy o koronaviru a přečtěte si pohádky. Novináři ze Seznam Zpráv sepsali ty, které po setmění v zoologické zahradě vyprávějí zvířecí rodiče.

Do projektu, jehož výtěžek poputuje ve spolupráci s Kontem Bariéry na nákup naslouchátek sluchově postižených dětí, se zapojilo 14 českých novinářů.

Celou knížku dala dohromady Zuzana Hodková z byznysové redakce Seznam Zpráv a svoje pohádky napsali šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík, investigativní reportéři Vojtěch Blažek, Josef Klíma, Janek Kroupa, sportovní reportéři Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Jiří Hošek (který sport kombinuje se zahraničním zpravodajstvím), zkušené novinářky a také maminky Lucie Stuchlíková, Silvie Friedmannová a Veronika Jonášová, z Honest Guide Janek Rubeš nebo hvězdy Šťastného pondělí Jindřich Šídlo a Václav Dolejší.

O krásné ilustrace se pak postarala žákyně základní školy, mladá umělkyně Marie - Magdalena Valentová.

Bez pohádek to prostě není ono, tato knížka jich má hned čtrnáct, každou úplně jinou, psanou osobitým stylem a jazykem. Tak si přečtěte i vy příběhy plné legrace, dobrodružství a ponaučení.

Reklama

Související témata:

Doporučované