Hlavní obsah

Novinkou Rožnovského parního léta je parní lokomotiva Velký Býček

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Do Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku bude i letos jezdit parní vlak.

Článek

Novinkou čtvrtého ročníku série Rožnovské parní léto bude nová parní lokomotiva Velký Býček s označením 423.041, sdělila dnes v tiskové zprávě mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Město připravilo letos s Českými drahami čtyři sobotní jízdy z Valašského Meziříčí do Rožnova, první se uskuteční 27. června a 18. července. „V těchto termínech se měly konat dvě velké akce - premiérové Dny města a Pekařská sobota v muzeu. I když byly obě zrušeny, jsme přesvědčeni, že Rožnov i tak má co nabídnout, a rádi bychom všechny pozvali do Rožnova na pohodový den,“ uvedl destinační manažer radnice Marek Havran. Lidé mohou podle něj zavítat například do Valašského muzea v přírodě nebo na Jurkovičovu rozhlednu.

Další dvě letní jízdy jsou spojeny s akcemi, které se ve městě budou konat, 15. srpna to bude Starodávný jarmark ve skanzenu a 12. září folklorní festival Ondrášova Valaška a sportovní akce Švihák rožnovský.

Lokomotivu Matěj letos nahradí parní lokomotiva zvaná Velký Býček. „Vyrobena byla v roce 1924 a nedávno prošla generálkou. Velkou výhodou je, že nově je Velký Býček doma ve Valašském Meziříčí, což se pro jízdy Rožnovského parního léta velmi hodí,“ uvedl zástupce Českých drah Josef Vendolský.

Reklama

Doporučované