Hlavní obsah

Bohatí se chystají na další vlnu, kupují ostrovy. Některé jsou ještě k mání

Foto: Vladi Private Islands

Souostroví na Fidži představuje příležitost, která nebyla na trhu desítky let. Tvoří jej čtyři impozantní ostrovy, které lze kupovat do osobního vlastnictví.

Reklama

Vypadá to, že dobře situovaní lidé se poslední měsíce připravují na další možný pandemický „lockdown“. Počet bohatých, kteří se začali poohlížet po soukromém ostrově, za posledního půl roku výrazně vzrostl.

Článek

Farhad Vladi je úspěšný německý obchodník, filantrop a zakladatel nejvýznamnější mezinárodní společnosti Vladi Private Islands. Ta se jako první na světě začala specializovat na prodej a pronájem soukromých ostrovů a od svého založení v roce 1971 prodala 2 663 ostrovů a bezmála 39 000 pronajala.

Nyní zažívá zlaté časy. „Největší problém spočívá v cestovních omezeních, která jednotlivé státy zavádějí. To znamená, že si naši klienti momentálně nemohou některé ostrovy osobně přímo na místě prohlédnout. Nicméně i přes tyto restrikce je zájem o ostrovy mnohem větší než dříve, zejména pokud se jedná o naprosto soběstačné ostrovy,“ vysvětluje Vladi.

Ostatně právě tento aspekt začíná podle něj hrát při výběru ostrovů stále významnější roli, díky tomu se totiž stávají bezpečným útočištěm odděleným od zbytku světa a jakýchkoliv virových problémů.

„U nás konkrétně se zájem o ostrovy zdvojnásobil. Prodali jsme mnoho malých ostrovů za přibližně 50 až 100 tisíc eur v Kanadě, Švédsku, Norsku a také v Irsku, kde návštěva klientů nebyla nezbytně nutná kvůli zvládnutelné kupní ceně. V současné době dále pracujeme na prodeji ostrova na Novém Zélandu, ve Finsku a na Fidži,“ doplnil Vladi pro Seznam Zprávy.

A tady je pár soukromých ostrovů, které si německý obchodník již zařadil do svého archivu. Některé prodal a některým zprostředkoval podnájem:

+12

Reklama

Související témata:

Doporučované