Hlavní obsah

Nový europoslanec SPD: Generál šířící dezinformace, který popírá sestřelení letadla. K jeho volbě vyzval Aeronet

Nově zvolený europoslanec Blaško získal čtvrtý největší počet preferenčních hlasů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Čtvrtý největší počet preferenčních hlasů získal Hynek Blaško za SPD. Jde o muže, který zpochybňuje kauzu Skripal, sestřelení civilního letadla na Ukrajině a šíří dezinformace. Krátce před volbami ho podpořily Aeronet a další dezinformační weby.

Článek

„Redakce Aeronetu chce závěrem tohoto článku nabídnout voličům SPD jeden z posledních pokusů, jak zachránit zbytek toho, co z SPD zůstalo. Běžte v sobotu (ne v pátek, kvůli falšování volebních uren v noci) k volbám a kroužkujte na kandidátce SPD pana generála Hynka Blaška, kterého jsme identifikovali jako vlastenecky nejbližšího kádra myšlence vystoupení z EU a z NATO, i když současné vedení SPD ani jednomu není nakloněno v této době,“ stojí v emotivní zprávě na dezinformačním webu Aeronet.

Výzva Aeronetu a dalších dezinformačních webů byla úspěšná. Do voleb Evropského parlamentu se z osmého místa dostal kandidát SPD s řadou výroků, které jdou proti české zahraniční politice.

„Uvítal bych konečně, kdyby některý z těch křiklounů přinesl pádné argumenty a důkazy, že je Rusko skutečným nebezpečím. Jinak je to mlácení prázdné slámy. Domnívám se, že se tím křikem mají zakrýt skutečné problémy, se kterými se ‚západní’ společnost potýká a které si nechce připustit,“ napsal v jednom ze svých statusů na Facebooku.

Blaško je i zastánce prezidenta Zemana. Pro dezinformační weby dává rád své rozhovory. V rozhovoru pro Parlamentní listy uvedl: „Nechápu proč, když se pan prezident vyjádří k nějaké záležitosti a nazve ji pravým jménem a mluví z duše značné části národa, ho nazývají, že je ohrožením demokracie.“

Vyjádřil se i k rok starému incidentu během přijezdu proruských nočních vlků do Prahy, kdy si aktivista Martin Uhlíř vyříkával některé výroky s tehdejším poslancem ČSSD Jaroslavem Foldynou. Nově zvolený europoslanec pro Parlamentní listy k incidentu uvedl: „Kdyby mu býval dal pěstí, možná by se mu v zabedněné hlavě rozsvítilo. Tohle přece nemá s demokracií nic společného, přijeli položit kytky – a já nechápu, proč nějaký magor začne dělat vlny.“

„Kdo tu seje nenávist a zlo? Vy z EK. Sluníčkáři, vítači a dobroserové nás všechny, kdo nechtějí přijímat migranty nazývají xenofoby, fašisty, populisty atd., ministr Hermann vykřikuje, že Česko je zamořené zlem a nenávistí k cizincům, ale kdo to živí? Vy z EU svými hloupými směrnicemi nerespektujícími ekonomickou realitu nových členských zemí, jako je např. ČR. Dostali jste od našich hloupoučkých představitelů zlatá vejce (banky, spořitelnu, zlaté rezervy státu, zemědělství, atd.) a ročně vám přispíváme na vaše migranty podíl z 380 mld Kč zisku, které nadnárodní firmy vyvádí z ČR. My si ty migranty, které jste si pozvali, setsakra dobře platíme, a proto přestaňte prudit. Udělali jste si z nás, postkomunistických zemí, nové kolonie a my vám ty vaše blbosti platíme z naší otrocké práce, ke které nás nutíte!!! Navíc mají chudáci z Afriky u vás hlad, jak psal jeden migrant.“ napsal na blogu své původní Strany práv občanů.

„Dnešní Rusko již není na hliněných nohou. Kdyby se něco dělo, ruská armáda by byla s námi rychle hotová. A to nejsem rusofil! Dívám se na věci reálně. Kdo zná ruskou mentalitu, ví. Rusko je v nebývalé vojenské kondici (hypersonické zbraně). Putin nebude stát stranou a čumět, pokud se do něj NATO pustí,“ řekl pro Sputnik muž, který dříve byl krajským zastupitelem za zemanovce.

Reklama

Doporučované