Hlavní obsah

Nový film Kniha džunglí bude temnější. Mauglí bude spojením Hollywoodu a Bollywoodu

Tvůrci promluvili o novém zpracování Knihy džunglí. Film Mauglí bude temnější a věrnější své knižní předloze.Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kniha džunglí se dočkala dalšího filmového zpracování. Jen dva roky po remaku od Disneyho přichází další verze příběhu, tentokrát temnější a mnohem věrnější knižní předloze od Rudyarda Kiplinga.

Článek

Příběh malého opuštěného chlapce vychovaného vlky v džungli přitahoval vždy. Od roku 1894, kdy vyšla první knížka o Mauglím, byla hned několikrát zfilmována. Úplně poprvé v roce 1942. Poté následovala tentokrát už animovaná sovětská verze z roku 1967 a ještě tentýž rok verze americká. Ano, poprvé od Walta Disneyho. Společnost příběh vzkřísila ještě jednou – a to teprve před dvěma roky. A světe div se, filmaři se příběh nebojí vytáhnout ani letos.

Zaměřit se má především na to, jaké to je být outsider. Jaké to je být zapuzený a někdo úplně jiný. „Chtěli jsme se v příběhu mnohem víc zaměřit na Mauglího. Je to o jeho velmi komplexní, psychologické a emocionální cestě k sebepoznání. A také o něm, zachyceném mezi dvěma světy, které se mění. To je celé gró filmu. A je to tak dotažené, že je to ve výsledku hodně blízké původní knize,“ řekl herec a režisér filmu Andy Serkis.

Potenciál bude mít film nejen spojením Hollywoodu a neokoukaných tváří v Bollywoodu. Už původní, animovaná z roku 1967 v podstatě bleskově převálcovala originální knihu. Poslední zpracování od Disneyho navíc prokázalo, že nestárnoucí příběh má velký potenciál – film vydělal celosvětově skoro 967 milionů dolarů.

„Ať už zhlédnete tento film nebo si přečtete tenhle příběh v jakékoli fázi vašeho života, tak se tam vždy najde něco pro každou věkovou skupinu. Jsou v tom skvěle podané hodnoty, morální principy, životní učení a ponaučení, které můžete nasát a vzít si za své. A to je ten důvod, proč se tento příběh stále vypráví,“ míní dabér Bagheeta Abhishek Bachchan.

Film bude v hindštině i angličtině. Digitálně oživená zvířata pak promluví zvučnými hlasy. Benedict Cumberbatch, kterého proslavil televizní Sherlock, bude tygrem Šér Chánem, zatímco Christian Bale známý i díky Batmanovi bude panterem Baghírou. Krajta Ká zase bude znít jako Cate Blanchettová. Sám Andy Serkis se pak ujal role medvěda Balú.

Zajímá vás, koho tvůrci obsadili do role Mauglího? A zvládl stres z natáčení? Podívejte se na úvodní video.

Magazín Slavní můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované