Hlavní obsah

Nový Jičín poskytne podnikatelům dar až 20 tisíc korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nový Jičín poskytne finanční dar podnikatelům, kteří mají na území města sídlo a provozovnu a mají ji kvůli koronavirovým opatřením zavřenou. Mohou město požádat až o 20 tisíc korun.

Článek

Až dvacetitisícový dar pro podnikatele už letos schválily také magistráty v Ostravě či Karviné.

Podmínkou pro získání příspěvku je, že podnikatel nesmí mít vůči městu dluh. Fyzická osoba nebo obchodní korporace také nesmí podnikat v nebytových prostorách patřících Novému Jičínu. „Pro tyto nájemce v městských prostorech už město připravilo jiný druh pomoci. Poskytujeme jim slevu na nájemném a promíjíme sankce za pozdní úhradu nájemného a služeb,“ uvedl místostarosta Václav Dobrozemský.

O poskytnutí peněžního daru rozhodne městská rada. Schválenou finanční podporu by měli žadatelé dostat v dubnu. „Chceme tak směrem k podnikatelům vyslat signál, že máme zájem na zachování provozoven v našem městě a na zajištění služeb pro občany i návštěvníky,“ uvedl místostarosta.

V Novém Jičíně jde o druhou takovouto výzvu pro podnikatele, první město vyhlásilo na jaře. „Uvědomujeme si, že výše příspěvku je podporou spíše symbolickou, ale v rámci městského rozpočtu jsou dva miliony korun, což je celková suma vyčleněná na aktuální dary, nezanedbatelná. Do podpory podnikatelů, respektive na snížení dopadů epidemie na jejich živnosti, jsme už investovali okolo šesti milionů korun,“ uvedl Dobrozemský.

Podnikatelé mohou žádosti podávat od 1. do 22. února. Potřebný formulář najdou na internetových stránkách města.

Reklama

Doporučované