Hlavní obsah

Nový Jičín zrušil Slavnost města, svou největší kulturní akci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Nový Jičín zrušil letošní Slavnost města, která se měla konat počátkem září. Není jasné, jaká v té době budou platit omezení související s pandemií koronaviru. A účastníci se nestihnou připravit.

Článek

ČTK to dnes sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková. Slavnost bývá každoročně největší městskou kulturní akcí.

„Slavnost jsme nakonec museli zrušit, a to ze dvou důvodů. Za prvé stále není jisté, jaká omezení budou platit začátkem září a jestli by vůbec bylo možné akci uskutečnit, a za druhé by bez účasti škol, školek a spolků, které se na ni letos nemohly připravit, byla méně než poloviční,“ uvedl místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

Uskuteční se pouze výstava na Staré poště, která připomene 400 let od doby, kdy byl Nový Jičín uznán královským městem. Na příští rok se přesouvá koncert skupiny Mirai.

Vašo Patejdl možná v Novém Jičíně zahraje a zazpívá ještě letos na samostatném koncertu. „Pokud zpěvák nenajde volný termín, i on by vystoupil na slavnosti v roce 2021,“ uvedla ředitelka Městského kulturního střediska Iva Pollaková.

Konat se budou akce Novojičínského kulturního léta, program se ale přesune z náměstí do zahrady restaurace Nové slunce. Uskuteční se tam koncerty, divadelní představení, sportovní i zábavné akce pod širým nebem.

„V letošním roce představí různé hudební žánry, od dechovky až po rock. V Novém Jičíně například vystoupí Lenka Lo Hrůzová, kapela Buty, zpěvačky Lenka Filipová nebo Věra Martinová,“ uvedla Machková. Program, podrobné informace i případné změny a opatření najdou zájemci na internetových stránkách www.njleto.cz.

Reklama

Doporučované