Hlavní obsah

Nový Jurský svět trhá rekordy. Kolik vydělal za první dva týdny?

Nový Jurský svět trhá rekordy sledovanosti.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Volné pokračování dinosauří série, které před čtrnácti dny vstoupilo do kin po celém světě, utržilo během prvních dnů nejvíc peněz na vstupném v historii. Film Jurský svět získal během prvního víkendu po celém světě celkem 511,8 milionu dolarů, téměř 12,5 miliardy korun. Podle agentury AP je v rámci amerických kin historicky druhý.

Článek

Ve Spojených státech totiž s tržbami 204,6 milionu dolarů za první víkend téměř dvojnásobně překonal očekávání expertů a kromě filmu Avengers z roku 2012 v USA žádný film během úvodních dnů neutržil více.

A podobný úspěch film zažívá i v českých kinech. Žebříček nejvyšší víkendové návštěvnosti českých kin vede již podruhé za sebou. Uplynulý víkend byl o něco slabší než ten první, ale i tak přilákal do kinosálů 72 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili 11,7 milionu korun. Dohromady tedy za dva týdny vidělo snímek čtvrt milionu diváků a na tržbách v ČR dosud vydělal 40 milionů korun.

Pokud bude úspěch filmu takto pokračovat, je více než jasné, že se umístí do tabulky 27 nejúspěšnějších filmů, mezi kterými jsou i dva z předchozích dílů. Konkrétně se na 21. místě žebříčku drží první ze série, tedy Jurský park z roku 1993, který vydělal 1,29 miliardy dolarů, a na 4. místě je Jurský svět z roku 2015, jehož celkový výdělek je 1,67 miliardy dolarů.

A o čem film je? Na to už se podívejte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované