Hlavní obsah

Nový kouč Slavie Trpišovský: „Chci vítězství i strhující fotbal, šéf Tvrdík ví, že jdeme do rizika“

Rozhovor s Jindřichem Trpišovským, trenérem fotbalové Slavie.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kouč Jindřich Trpišovský převzal tým Slavie a chce ho naučit fotbal evropského střihu.

Článek

Fotbalového kouče Jindřicha Trpišovského čeká jeho zatím největší životní dobrodružství.

Jeho předchůdce Jaroslav Šilhavý dovedl fotbalovou Slavii k mistrovskému titulu, ale na podzim zůstal s červenobílým týmem za očekáváním.

A proto Slavia povolala právě Trpišovského, který svými progresivními metodami zaujal jak ve Viktorii Žižkov, tak především ve Slovanu Liberec, se kterým se dokázal etablovat i na evropské scéně.

Fanouškům Slavie slíbil totální fotbal. „A upletl jsem si tím na sebe bič, od té doby se mě každý ptá, co to znamená,“ směje se trenér. Ale svoji představu herního projevu, kdy každý z fotbalistů na trávníku je kdykoli připraven zaútočit, rád a detailně vysvětlí i v rozhovoru pro Seznam.

„Víme, že ten fotbal, který chceme hrát, je i dost riskantní, ale s vedením klubu i s jeho šéfem panem Tvrdíkem, jsme domluveni, že do toho půjdeme. Naším cílem je hrát opravdu atraktivní, jednoznačně útočný fotbal, který fanoušky na ochozy o víkendech přiláká. I v dnešní době, jež lidem nabízí spoustu dalších možností,“ říká Trpišovský.

„A vedle toho chceme i vyhrávat. Rozhodně raději čtyři zápasy vyhraji a jeden prohraji než střádat remízy,“ říká trenér.

Proč se v roli posil objevili v zimě v Edenu zrovna brankář a dva stopeři? A která další konkrétní jména z české ligy má pro svůj způsob fotbalu Trpišovský vyhlédnutá? Jaké chystá varianty základního rozestavení? Jakou roli přisoudil hvězdnému Dannymu? To vše se dozvíte v rozhovoru Luďka Mádla.

Reklama

Doporučované