Hlavní obsah

Nový ministr udělá personální změny. Dva náměstci skončí

Foto: Yan Renelt, Seznam Zprávy

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger.

Reklama

Na Ministerstvu zdravotnictví dojde k výměně dvou náměstků. Skončí dva z éry bývalého ministra Jana Blatného.

Článek

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za hnutí ANO) udělá první personální změny.

Jak uvedl, skončí dva političtí náměstci Vladimír Černý a Pavla Seilerová. A Arenberger za ně má už také náhradu. „Ke změnám dojde,“ řekl ministr novinářům během tiskového konference.

„Já jsem s jedním mluvil, s druhým zatím komunikoval po mailu a oba mi nabídli rezignaci, kterou jsem u jednoho z nich už přijal a s druhým chci hovořit,“ doplnil Arenberger.

Jak již Seznam Zprávy popsaly ve čtvrtek, místo jednoho náměstka bude zastávat ředitel brněnské Fakultní nemocnice u svaté Anny Vlastimil Vajdák.

Vajdák v pátek odpoledne ještě plánuje, že se setká s podřízenými v této brněnské nemocnici. Při této příležitosti jim nejspíše hodlá tuto informaci také oznámit.

Druhým náměstkem, jak sám Arenberger uvedl, bude primář interní kliniky vinohradské nemocnice Martin Havrda. Právě tady nový ministr před svým jmenováním působil.

Havrda se podle slov Arenbergera bude věnovat koordinaci poradních skupin, které jsou na ministerstvu v souvislosti s pandemií covidu-19.

Po odvolání Jana Blatného už oznámila konec na ministerstvu hlavní koordinátorka pro očkování proti covid-19 Kateřina Baťhová. Ta, jak ve středu popsaly Seznam Zprávy, o svém odchodu informovala také premiéra Andreje Babiše (ANO).

I když na tiskového konferenci zaznělo, že má skončit v červnu. Ona počítá s tím, že odejde z této funkce již na konci tohoto měsíce.

Petr Arenberger uvedl, že se s Baťhovou již dvakrát setkal. Dohodli se podle něho na tom, že vznikne odborný tým, který bude s očkováním dále pracovat.

„Nebude to jen parta těch, kteří budou malovat tabulky,“ uvedl Arenberger. „Půjde o to, jak budeme dále postupovat v tom očkování. Jaké budeme vybírat vakcíny v následujícím období,“ doplnil.

Reklama

Doporučované