Hlavní obsah

Babiš žádal protihlukovou stěnu, aby obchvat nerušil hosty na Čapím hnízdě

Reportáž ze satirického pořadu Šťastné pondělí. Uvádíme věci na pravou míru.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

aktualizováno •

Olbramovice, přes něž vede z Prahy silnice E55 směrem na jih do Rakouska, se dočkají obchvatu. Nová trasa se posune blíž k rekreační chalupě premiéra Babiše. Podívejte se na reportáž ze satirického pořadu Šťastné pondělí.

Článek

Vyrazili jsme s kamerou na horkou půdu do Olbramovic na Benešovsku. Obce na Benešovsku, vedle níž si šéf hnutí ANO Andrej Babiš postavil své Čapí hnízdo.

Současná silnice je od premiérovy chalupy vzdálena přesně půl kilometru, nový obchvat se k ní přiblíží zhruba o padesát metrů.

„Pan Babiš měl požadavek na stavbu protihlukové stěny u nového obchvatu, aby to nerušilo jeho hosty. Ale neviděl bych to tak, že celý obchvat blokuje,“ říká olbramovický starosta Ivan Novák.

„Protihlukové zdi jsou přesně stanoveny zákonem na všech stavbách. Pokud je zvuková zátěž nadlimitní, tak ji vždy stavíme,“ vysvětluje šéf komunikace ŘSD Jan Rýdl.

Podívejte se na video, co všechno způsobila tahle nepříjemnost, o níž mimochodem rozhodují Babišovi lidé - středočeská hejtmanka Jermanová a ministr dopravy Havlíček.

Reportáž je součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, který vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:55.

Jednotlivé rubriky pak samostatně v následujících dnech publikujeme na webu sz.cz. Další díly Šťastného pondělí můžete sledovat zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované