Hlavní obsah

Nový podchod před dálnicí zvýší bezpečnost při výjezdu z Prahy

Foto: Seznam Zprávy

Nyní musí řidiči na Strakonické zpomalit z 90 na 50 kilometrů v hodině, což snižuje plynulost dopravy.

Reklama

Nebezpečné místo zmizí z pražské Strakonické ulice. Přechod pro chodce na Zbraslavi nahradí podchod. Podle radních tak bude výjezd z Prahy a příjezd do ní bezpečnější pro řidiče i pěší.

Článek

„Každý řidič toto nepříjemné místo zná. Kousek před dálnicí D4 na Strakonické musíme zpomalit na padesátikilometrovou rychlost kvůli přechodu pro chodce, který při jeho současné podobě a poloze v podstatě nikdo nepoužívá,“ řekl náměstek pro dopravu Adam Scheinherr. „Novým podchodem zvýšíme plynulost dopravy při výjezdu z Prahy a příjezdu do ní a zvýšíme bezpečnost chodců. Současný stav není pohodlný vůbec pro nikoho. Přejít čtyřproudovku v tomto místě je dnes adrenalinový sport a pro řidiče zbytečné zpomalení.“

Aktuálně musí řidiči v tomto úseku zpomalit z 90 na 50 kilometrů v hodině, což snižuje plynulost dopravy.

Pražští radní dnes proto schválili výběr dodavatele projektových a inženýrských prací na podchod. Projekt vyjde hlavní město na 2,79 milionu korun bez DPH. Práce pro město provede společnost Sagasta. Podle projektu pak magistrát vypíše tendr na stavební firmu. Původně byla ve hře i lávka. Nakonec se ale radní rozhodli pro podchod, který je podle nich pro chodce i cyklisty komfortnější.

Foto: město Praha

Takto má podchod vypadat.

„Do 15 měsíců budeme mít hotovou dokumentaci, a pokud vše půjde bez problémů, mohli bychom na přelomu let 2021 a 2022 začít stavět,“ dodal Scheinherr.

Technická správa komunikací již nechala na přelomu loňského listopadu a prosince strhnout nedaleký most, který začíná ve směru z Prahy sjezdovou rampou a vedl přes Strakonickou směrem k ulicím K Výtopně a Za Opusem. Most byl v havarijním stavu. Na jeho místě by měl být do letošního září postaven nový

Reklama

Doporučované