Hlavní obsah

Nový ředitel pošty musí umět prodávat plyšáky, stavařům nepomůže ani teplé počasí. Jezte více klokanů, nabádají úřady v Austrálii

Den očima Markéty Bidrmanové.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr toho nejzajímavějšího ze čtvrtka 15. března podle Markéty Bidrmanové.

Článek

Ministerstvo vnitra vypsalo výběrové řízení na nového generálního ředitele České pošty, který na postu vystřídá Martina Elkána. Kandidáti se mohou hlásit do konce března. Mají to být vysokoškoláci s tříletou praxí ve vrcholovém managementu s bezpečnostní prověrkou. Musí umět anglicky, prodávat losy, plyšáky, bublinkové fólie, a když nebudou lidé, vzít tašku na kolečkách a vyrazit.

Za meziroční nárůst zakázek ve stavebnictví může teplé počasí. Přesto stavaři nevidí budoucnost přes deset let paralyzovaného oboru nijak pozitivně. Stavebnictví podle nich brzdí složitá legislativa a administrativa.

Klasická tisková konference v Číně: Reportérka po zasedání v parlamentu klade nekonfliktní, předem připravenou otázku, něco jako: „Jak to děláte, že jste tak skvělý?“ Otázka je ale ještě servilnější, než je v Číně zvykem. Kolegyně vedle nezvládá mimiku a obrací oči v sloup. Podle britského listu The Guardian následovala okamžitá výpověď.

Klokaní populace se za posledních šest let v Austrálii téměř zdvojnásobila. I přesto většina tohoto druhu masa míří na export.

Celý výběr nejzajímavějších událostí dne můžete vidět ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované